Dacă vor să facă o plimbare relaxantă în parcul Nicolae Bălcescu, orădenii ar trebui să se echipeze cu cizme de cauciuc!

În urma șantierelor la rețelele subterane, care au brăzdat zona verde în ultimele luni, parcul a rămas un loc plin de noroaie. Muncitorii nu mai sunt prezenți în parc, dar dezastrul a rămas.

Încă de la intrarea dinspre Muzeul Francmasoneriei, aleea care duce spre statuia revoluționarului român care a dat și numele parcului este acoperită de bălți și noroaie, cu urme ale utilajelor mari care au săpat în zonă.

De asemenea, coșuri de gunoi și panouri de gard zac pe jos chiar lângă poarta de intrare, abandonate de muncitori.

Nici la statuia dedicată micuței Eva Heyman nu se poate ajunge pe „uscat”: în jurul monumentului a rămas un petec mic de iarbă și multe noroaie.

Când va face Primăria curățenie, nu se știe. Așa cum BIHOREANUL a arătat recent, parcul Bălcescu nu este singurul din Oradea care arată într-o stare deplorabilă. Mult mai central, parcul 1 Decembrie este și el o dovadă a delăsării, având încă dovezi ale furtunii violente care s-a petrecut în iulie. Pe alei, zac stâlpi de iluminați și trunchiuri de copaci, dar și conducte metalice scoase din subteran, odată cu înlocuirea rețelelor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!