Devastat de furtuna puternică care a „măturat” Oradea în vară, Parcul 1 Decembrie are un aspect părăginit. Pentru că anul viitor va intra în reabilitare, din iulie până acum, Primăria nu s-a obosit să repare stricăciunile cauzate de vântul puternic.

Problema este că nici măcar curăţenie n-a făcut. Aleile sparte și cu pavajul distrus sunt „decorate” cu stâlpi de iluminat rupți de vânt, în opoziție totală cu iluminatul festiv care înconojoară parcul, cu prilejul sărbătorilor de iarnă. 

De asemenea, pe spațiile verzi, încă zac trunchiuri ale copacilor care au ținut cândva umbră în parc.

Ca tabloul indiferenței să fie complet, în parc au rămas și diferite fiare vechi, lăsate în urmă de muncitorii care au lucrat la înlocuirea rețelelor subterane. Deși, lesne de înțeles, municipalitatea n-ar avea mult de cheltuit pentru o minimă „dereticare” în zonă.

În 2024, Primăria are de gând să reabiliteze Parcul 1 Decembrie, proiectul în valoare de aproape 42 milioane lei prevăzând, printre altele, înnoirea locului de joacă pentru copii și dotarea lui cu o zonă de „splash pad” (jocuri de apă care țâșnesc din caldarâm și unde copiii se vor putea distra pe timpul verii), amenajarea unei alei a personalităților, crearea unui amfiteatru verde și a unei zone dedicate socializării și tihnei, cu aparate de fitness și table de șah.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!