Cu două săptămâni în urmă, actriţa Ioana Dragoş Gajdó anunţa că apelează la Justiţie pentru anularea Dispoziţiei ilegale prin care, pe 8 aprilie, şeful Consiliului Judeţean, Pásztor Sándor, a trimis în şomaj tehnic angajaţii instituţiilor de cultură.

Un jurist prieten cu Bihorel i-a şoptit acestuia că artista are toate şansele să câştige procesul, datorită unui detaliu banal, la care politicianul nici nu s-a gândit: Pásztor i-a încredinţat Elvirei Rîmbu sarcina să stabilească nominal care angajaţi ai Teatrului sunt trimişi în şomaj şi care nu, uitând însă şi că aceasta e doar manager interimar, şi că era în izolare la domiciliu deoarece un membru al familiei fusese depistat cu Covid.

Aflată în imposibilitate de a desemna şomerii, Rîmbu şi-a delegat atribuţiile directorului administrativ Andrei Krausz, ceea ce nu putea face de vreme ce, la rându-i, atribuţiile îi fuseseră delegate ei, iar singurul care putea împuternici pe altcineva era tot Pásztor.

Aşa-i când şeful CJ se înconjoară de „specialişti” la fel de iscusiţi cum este el însuşi, ceea ce l-ar putea aduce în situaţia să achite din buzunar daunele după proces. Ce-i drept, având în vedere averea pe care a strâns-o, are de unde...