Şleahta deputaţilor din Bihor aflată în cârdăşia numită alianţa politică PSD-PNL-UDMR a făcut nişte propuneri legislative pentru ajutorarea românilor. Dacă veţi citi cu atenţie, veţi vedea şi despre care români este vorba.

"Jos semnaţii, deputaţi în Parlamentul României constituiţi în organizaţia ADSPI (Asociaţia Deputaţilor în Sprijinul Primarilor Infractori), iniţiem un proiect legislativ care prevede ca de acum înainte plafonul achiziţiilor directe, fără licitaţie, să crească de la 135.000 lei la 500.000 lei. De asemenea, lucrările investiţii să fie atribuite direct până la suma de 1 milion de euro, nu de 100.000 euro cum era în prezent. În plus, se interzice ca onor Curtea de Conturi să verifice modul în care sunt cheltuiţi acești bani.

1. Modificările sunt necesare pentru armonizarea cu legislaţia europeană, deşi cârcotaşii vor spune că atunci când e vorba de introducerea legii împotriva spălării banilor sau a aplicării deciziilor Comisiei de la Veneţia nu manifestăm aceeaşi dorinţă de sincronizare.

2. Aceste măsuri vor veni în sprijinul primarilor. De acum înainte, primarii nu vor mai fi stresaţi să împartă o lucrare de investii în zeci de părţi pentru a se situa sub pragul care necesită organizări de licitaţii. Astfel, firmele de casă vor putea munci nestingherit, iar sistemul piramidal de cotizare, cu punct terminus poate şi în Parlamentul ţării, să funcţioneze nestingherit.

3. Imposibilitatea de a fura le-a declanşat primarilor noştri puternice depresii, ceea ce e un atentat la coloana vertebrală a partidelor noastre.

4. Scoaterea din joc a Curţii de Conturi conferă primarilor o imunitate similară cu cea a parlamentarilor, dându-le posibilitatea să micţioneze cu boltă pe toate organele care ar putea atenta la libertatea lor.

5. Aceste măsuri erau cu atât mai necesare cu cât se estimează un volum uriaş de fonduri venit prin programele Anghel Saligny şi PNNR. Era păcat ca atâta bănet să nu poată fi sifonat în condiţii de maximă impunitate.

Semnat: Cupşa Ioan - PNL, Kiss Ianos - PNL, Căuş Aurel - PNL, Cătăniciu Steluţa - PSD, Mang Ioan - PSD, Szabo Odon - UDMR".

Cred că aşa ar fi trebuit să arate expunerea de motive pentru un proiect de lege făcut cu cagula pe faţă de oamenii pe care i-am trimis în Parlamentul ţării.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!