Controversata senatoare exclusă din AUR, Diana Şoşoacă, a întârziat, joi seara, circa o oră la întâlnirea cu susţinătorii din Oradea, anunţată pe reţelele de socializare de deputatul Mihai Lasca, pentru că a preferat să apară într-o emisiune televizată, la România TV. Între timp, în Piaţa Unirii au aşteptat-o doar 10 susţinători, în afară de persoanele din anturajul ei. 

Convocare online

Anunţul privind sosirea Dianei Şoşoacă la Oradea a fost făcut joi pe Facebook de Mihai Lasca, deputat ales și el pe listele AUR, dar exclus ulterior fiindcă îşi ascunsese trecutul penal. "Azi ora 21 în Piaţa Unirii vom ajunge împreună cu doamna senator Diana Ivanovici Şoşoacă!", a scris Lasca.

Acesta a şi intrat live pe Facebook spunându-le urmăritorilor săi că este în drum de la Timişoara la Oradea, alături de Şoşoacă, şi că cei doi vor ajunge "în jur de ora 21" în Piaţa Unirii. Lasca a spus că-i aşteaptă pe toţi doritorii, "să se mobilizeze" şi să meargă în piaţa centrală a oraşului, pentru a sta de vorbă cu senatoarea.

După ora 21, în centrul oraşului s-au adunat în urma apelului puţini susţinători, circa 10 persoane, plus Mihai Lasca, Andrei Boroş (iniţiatorul unor proteste anti-mască la Oradea) şi alte câteva persoane din anturajul lor. A lipsit, însă, chiar Diana Şoşoacă.

Senatoarea i-a lăsat să aştepte aproximativ o oră deoarece a fost invitată să apară, de la distanţă, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu, în care s-a comentat pe marginea pandemiei. 

Încurajări de la Şoşoacă

După ce a ajuns, în sfârşit, în Piaţa Unirii, Diana Şoşoacă le-a vorbit puţinilor orădeni adunaţi acolo (unii dintre ei au participat şi la protestele anti-mască) despre cum, tot joi, l-a vizitat la Timişoara pe Daniel Gaşpar, un tânăr internat cu forţa la psihiatrie după ce l-a ameninţat cu moartea pe dr. Raed Arafat. "Ne-am asigurat că i se respectă toate drepturile", a spus Şoşoacă.

Merită subliniat că o instanţă a considerat că Gaşpar trebuie internat după ce expertiza psihiatrică a recomandat asta "având în vedere potenţialul agresiv şi modificările halucinator-delirante prezentate de suspect". 

Ea le-a mai spus orădenilor că a sosit în oraşul de pe Crişul Repede la invitaţia lui Mihai Lasca şi a subliniat că susţine mişcările anti-mască şi anti-restricţii. 

Senatoare nervoasă 

Totodată, vocala senatoare s-a arătat indignată de ziarul BIHOREANUL, ba chiar a arătat o atitudine agresivă faţă de reporterul aflat la faţa locului.

"Ştiu cine este BIHOREANUL, ştiu în ce fel ne-aţi discreditat pe toţi. (...) Ori vă mărginiţi să fiţi nişte jurnalişti de calitate ori, dacă nu, am să vă rog să nu-mi adresaţi nicio întrebare", a spus Şoşoacă. 

Ulterior, ea s-a întors cu spatele, ca să nu fie fotografiată de BIHOREANUL.

"În semn de protest faţă de mizeriile pe care le-aţi scris faţă de colegul meu Mihai Lasca (n.r. – ziarul a prezentat trecutul penal al deputatului ex-AUR), precum şi faţă de oamenii care au ieşit să protesteze, nu vă permit să mă pozaţi. Este protestul meu!", a spus Şoşoacă, încurajată cu aplauze de puţinii oameni prezenţi în Piaţa Unirii. 

Spre finalul vizitei în Piaţa Unirii, Diana Şoşoacă s-a îmbrăţişat şi fotografiat cu susţinătorii ei. Diana Şoşoacă nu a purtat mască, la fel, nicio parte dintre susţinători. Alţii au avut mască, dar era trasă sub bărbie.

După popasul de la Oradea, se pare că ea va vizita judeţul Maramureş.