Cea de-a doua licitaţie organizată de municipalitatea orădeană pentru desemnarea unui constructor care să amenajeze viitorul parc fotovoltaic din strada Matei Corvin a atras patru oferte.

Acestea au fost depuse de o firmă, care s-a înscris în cursă de una singură, şi trei asocieri de companii, care şi-au atras inclusiv subcontractanţi pentru a-şi mări şansele de reuşită.

Potrivit unui comunicat transmis marți de Primărie, Filiala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrica Serv s-a înscris ca ofertant unic, la concurență cu asocierile de firme reprezentate de Global Technical System (cu asociat Eximprod Engineering, subcontractant Ingna Construct şi terţ susţinător Alpin Sun), Electro-Alfa International (cu asociaţi Servelect şi General Meel Electric) şi Restart Energy One (cu asociat TQM Service).

După cum BIHOREANUL a mai scris, la prima licitaţie pentru desemnarea unui constructor, organizată în vară, a fost depusă o singură ofertă, de către o asociere de firme condusă Global Technical System.

"Licitaţia din vară a fost reluată pentru că singura asociere înscrisă a depus o ofertă neconformă", a explicat marți BIHOREANULUI directorul adjunct al Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, Ovidiu Guler.

Comandat de la distanţă

Parcul fotovoltaic din strada Matei Corvin va fi amenajat în jurul gropii de gunoi a oraşului. Acesta va fi deservit de o centrală electrică fotovoltaică, racordată la Sistemul Energetic Naţional prin staţia electrică existentă în incinta CET-ului.

Viitorul parc fotovoltaic din strada Matei Corvin va număra 15.168 de panouri fotovoltaice monofaciale, fiecare cu o putere instalată unitară de minimum 670 Wp.

Echipamentele electrice aferente vor cuprinde 48 de invertoare de 175 kW şi cinci posturi de transformare.

Parcul fotovoltaic va fi gestionat de la distanţă, prin fibră optică, cu ajutorul unor echipamente de monitorizare şi control.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!