Licitaţia organizată de municipalitatea orădeană pentru construirea viitorului parc fotovoltaic cu peste 15.000 de panouri, care va fi situat pe strada Matei Corvin lângă groapa de gunoi a Oradiei, a atras un singur ofertant.

Un singur ofertant pentru parc...

Proiectul licitat sub denumirea "parc fotovoltaic pe strada Matei Corvin, destinat comercializării de energie electrică" are o valoare de circa 65,4 milioane lei.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de municipalitatea orădeană, până la termenul limită din 31 iulie a fost depusă o singură ofertă.

Compania bucureşteană Global Technical Systems s-a înscris la procedura de achiziţie, având ca terţi susţinători firmele Alpin Sun şi Rel-Mont, iar ca subcontractor societatea orădeană Igna Construct.

Amploarea mare a lucrărilor şi valoarea acestora se pare că a descurajat alţi ofertanţi să se înscrie la licitaţie.

... cinci concurenţi pentru montarea de panouri

În cadrul aceleiași proceduri, însă într-un lot distinct, a fost scoasă la licitație realizarea unui „sistem fotovoltaic pentru clădiri publice", în valoare de circa 4,6 milioane lei, care a adunat, în schimb, cinci oferte.

Firma Global Technical Systems s-a înscris în aceeaşi formulă şi în cadrul acestei proceduri.

Compania va concura cu asociaţii unici Ensys Renewable Solutions şi Servelect, respectiv cu asocierea formată din Telecomponenti Romania şi Tqm Services şi cea reprezentată de firma Visual Fan (cu asociat Waldevar Energy şi terţ susţinător Jts Instal Construct).

„Momentan, ofertele sunt în etapa de evaluare a documentelor de calificare, după care va urma evaluarea ofertelor tehnice, a ofertelor financiare şi etapa de evaluare a documentelor de susţinere a informaţiilor din DUAE (Document unic de achiziţie european)", a transmis Primăria.

15.168 de panouri fotovoltaice

După cum BIHOREANUL a mai scris, viitorul parc fotovoltaic din strada Matei Corvin va număra 15.168 de panouri fotovoltaice monofaciale, fiecare cu o putere instalată unitară de minimum 670 Wp.

Echipamentele electrice aferente vor cuprinde 48 de invertoare de 175 kW şi cinci posturi de transformare.

Centrala va fi racordată la sistemul energetic naţional prin staţia electrică din incinta CET-ului.

Parcul fotovoltaic va fi gestionat de la distanţă, prin fibră optică, cu ajutorul unor echipamente de monitorizare şi control.

Clădirile "fotovoltaice"

Cel de-al doilea lot al licitaţiei vizează montarea de panouri fotovoltaice pe platourile de deasupra centrului de afaceri cu produse agroalimentare de la Piaţa Rogerius, a Arenei Antonio Alexe, Colegiului Economic Partenie Cosma şi a Liceului Sportiv Bihorul.

De asemenea, urmează să fie montate astfel de sisteme şi pe clădirea care adăpostea fosta cantină socială din curtea Primăriei şi pe noua sală polivalentă, Oradea Arena.

Puterea maximă a celor şase centrale fotovoltaice va fi de 1MW.

Limita maximă a fost impusă de finanţatorul european, având în vedere faptul că municipalitatea vrea să plătească lucrările prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 - 2020.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!