Doi tineri cu vârste de 17 și 18 ani din municipiul Marghita au fost arestaţi preventiv pentru 30 zile, după ce au furat instrumente electronice din subsolul unei biserici, iar câteva săptămâni mai târziu au jefuit o casă din localitatea Cheţ, bruscându-l şi imobilizându-l pe proprietar.

Prima faptă a fost comisă în zorii zilei de 14 martie, între orele 3 şi 4, când cei doi au spart uşa de la subsolul unei biserici din Cheţ, plecând cu o orgă, un sintetizator și două boxe în valoare de 2.600 lei. 

Săptămâna aceasta, cei doi au dat o nouă lovitură. În noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 1, au intrat peste un bătrân în casă. Unul dintre făptaşi l-a imobilizat în timp ce complicele său a luat din locuinţă banii, circa 150 lei, un telefon mobil și un portmoneu cu diverse documente.  

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, în urma agresiunii, bătrânul în vârstă de 68 de ani a suferit leziuni care necesită pentru vindecare între 3 și 4 zile de îngrijiri medicale. 

Câteva ore mai târziu, tâlharii, despre care BIHOREANUL a aflat că se numesc Kovacs Sandor şi Erdei Arpad, erau deja pe mâna poliţiştilor din Marghita. Au fost reţinuţi pentru 24 de ore, sub acuzele de tâlhărie calificată și furt calificat. Joi, polițiștii i-au prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Marghita, cu propunere de arestare preventivă. 

Solicitarea a fost admisă, instanţa dispunând joi după-amiaza ca cei doi să fie trimişi după gratii pentru câte 30 de zile. Măsura mai poate fi contestată la Tribunalul Bihor. 

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Marghita a admis propunerea procurorului și a emis pe numele fiecăruia câte un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Între timp, cercetările în caz continuă. Bunurile şi banii bătrânului tâlhărit nu au fost încă recuperate, însă, în urma percheziţiilor dispuse în caz, poliţiştii au găsit instrumentele furate din biserică, acestea fiind returnate. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!