Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş au anunţat, miercuri, înregistrarea unui dosar penal şi fac cercetări pentru zădărnicirea combaterii bolilor în cazul Casei de Pensii Beiuş, după ce 4 funcţionari şi soţia gravidă a unuia dintre ei au ajuns la spital, fiind depistaţi cu noul coronavirus. 

Potrivit unui comunicat de presă transmis de prim-procurorul Parchetului Beiuş, Alina Bodin, dosarul a fost înregistrat marţi, ca urmare a unei sesizări din oficiu a poliţiştilor. "În fapt, organele de poliţie s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în perioada 7-21 aprilie 2020, angajaţi din cadrul Casei Locale de Pensii Beiuş nu au respectat măsurile privitoare la prevenirea şi combaterea răspândirii coronavirusului, astfel 4 angajaţi şi un membru de familie al unui angajat fiind confirmaţi pozitiv şi internaţi la Spitalul Municipal Oradea", scrie în informare. 

Prim-procurorul nu precizează dacă în acest caz s-a început urmărirea penală faţă de vreo persoană. 

Activitatea Casei de Pensii Beiuş a fost suspendată temporar la sfârşitul lunii trecute, iar Direcţia de Sănătate Publică Beiuş a declanşat o anchetă epidemiologică după ce, pe 22 aprilie, una dintre angajate, Silvia Turle, a fost confirmată cu COVID - 19.

Ulterior, pe lângă funcţionara în vârstă de 50 ani, care ar fi neglijat vreme de două săptămâni simptomele, crezând că e o răceală, trei colegi şi soţia unuia dintre ei, gravidă, au fost confirmaţi cu COVID-19. 

În urma anchetei epidemiologice, 35 de persoane, contacţi ai bolnavilor, au fost izolaţi la domiciliu, iar DSP Bihor a dispus efectuarea dezinfecţiei la sediul Casei de Pensii Beiuş, unde activitatea a fost reluată săptămâna trecută, cu 7 funcţionari în cazul cărora rezultatele testărilor au ieşit negative.