Se întâmplă lucruri bizare în instanţele din Bihor, cel puţin în procesele familiei Micula. Bihorel a aflat că judecătorii din Beiuş au pierdut un nou dosar al milionarului Victor Micula, cel în care juniorul e judecat pentru instigare la declaraţii false după ce, în 2018, şi-a pus un amic să-i distrugă un Merțan, iar apoi a vrut să ceară daune de la firma de asigurări.

Trimis în instanță în 2022, dosarul s-a plimbat pe ruta Beiuş - Oradea până toamna trecută, când ar fi trebuit să intre la judecata de fond. Doar că nu s-a mai găsit. A reapărut săptămâna trecută, când a fost descoperit „cusut” la un alt dosar, dar cam degeaba, căci între timp s-a împlinit termenul de prescripţie şi, deci, Victoraș nu mai poate fi tras la răspundere!

E ca povestea din vara lui 2021, când din arhiva Tribunalului Bihor a dispărut volumul cu declaraţiile martorilor dintr-un alt dosar al beizadelei, în care e judecat alături de poliţiştii care l-au luat la percheziţii şi l-au lăsat să cotrobăie prin baza de date a MAI. Volumul cu pricina a fost găsit după un an, „rătăcit” prin arhivă, timp în care, evident, procesul a stat pe loc.

La fel, în 2022, în timp ce judecătorii din Beiuş se străduiau de zor să oprească toate actele de executare silită pornite de stat împotriva clanului Micula, grefierii au „rătăcit” o scrisoare trimisă de juriştii Comisiei Europene, care le arătau de ce şi cum ar trebui să facă taman contrariul. Găsit după vreo două săptămâni, documentul n-a mai contat. Înțelegeți acum de ce Justiţia e oarbă?

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!