Două importante străzi de pe dealurile Oradiei au intrat începând de săptămâna trecută în lucrările de modernizare.

Pentru început, constructorii sapă la adâncimi de peste patru metri pentru introducerea reţelelor de canalizare pluvială.

"Străzile Gheorghe Doja şi Sofiei au intrat în modernizare, în acest moment lucrându-se la introducerea reţelei principale de canalizare pluvială, după care va urma realizarea terasamentelor, amenajarea carosabilului, a trotuarelor şi a accesurilor la proprietăţi acolo unde este cazul", a anunţat luni, Primăria Oradea, printr-un comunicat de presă.

Cele două străzi, fiecare cu câte o bandă pe sens, sunt în momentul de faţă acoperite cu pietriş pe porţiunea care a intrat în lucru.

După cum BIHOREANUL a mai scris reabilitarea celor două artere a început săptămâna trecută cu restricționarea traficului auto.

"Strada Gheorghe Doja va fi modernizată pe o lungime de aproape 1,9 kilometri, respectiv de la intersecţia cu strada Livezilor până la pădurea Săldăbagiu. În ceea ce priveşte strada Sofiei, lucrările de modernizare vizează o lungime de 2,7 kilometri", se menţionează în comunicat.

Lucrările de modernizare a celor două străzi au fost atribuite constructorului Dumexim. Pentru modernizarea străzii Gherghe Doja, lucrare în valoare de 7,2 milioane lei, termenul de execuţie prevăzut în contract este de 9 luni. Lucrările de pe strada Sofiei, ceva mai lungă, vor costa 8,5 milioane lei şi vor trebui finalizate în termen de un an.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!