Piaţa Nufărul va fi demolată pentru a face loc unei parcări supraetajate. Consiliul Local Oradea a aprobat joi un Plan Urbanistic de Detaliu care prevede construirea unei parcări cu patru etaje şi spaţii comerciale la parte.

"O alianţă nevăzută"

Hotărârea a fost luată cu votul exclusiv al reprezentanţilor PNL, în vreme ce reprezentanţii PSD şi cei ai UDMR s-au abţinut de la vot.

Liderul grupului PSD, Adrian Madar, i-a spus primarului Florin Birta că necesitatea construirii acestei parcări a apărut ca urmare a "deranjului inutil" pe care Primăria l-a creat în zonă.

"Vorbim aici de o alianţă nevăzută între Primăria Oradea şi dezvoltatorii imobiliari. De ce spun acest lucru? Zona aceea se urbaniza curat, normal, se construiau acolo case civilizate într-o convieţuire urbanistică cu locuinţe de o înălţime de ceva mai mare", a spus Madar.

Consilierul a mai acuzat Primăria că "mută gardul cu forţa şi ia terenurile şi casele pentru a face loc de parcări pentru cetăţenii de la bloc".

"Pentru toţi locuitorii zonei"

În replică, primarul Florin Birta a repetat declaraţiile sale anterioare potrivit căreia investiţia într-un parking supraetajat este necesară pentru a le oferi riveranilor locuri de parcare în locul celor desfiinţate cu ocazia modernizării bulevardului Nufărul - Cantemir.

"Acea parcare, v-am mai spus şi nu vreţi să înţelegeţi, se face după ce aproximativ 10 milioane euro au fost investiţi în bulevardul Nufărul – Cantemir şi, da, pentru toate acele parcări (n.r. desfiinţate) de la blocuri construite nu acum şi nu într-un parteneriat al Primăriei Oradea cu nişte dezvoltatori imobiliari, trebuie să facem alte locuri de parcare", a spus primarul.

Birta a spus că municipalitatea a încercat să mute locurile de parcare de la bulevard în spatele blocurilor înainte de a decide construirea viitoarei parcări supraetajate.

"Această parcare va fi benefică pentru toţi locuitorii zonei, indiferent că sunt de la case sau de la blocuri", a afirmat edilul.

După cum BIHOREANUL a mai scris, viitoarea parcare supraetajată, estimată la 26,5 milioane lei fără TVA, va avea o capacitate de 335 locuri, dintre care 4 rezervate persoanelor cu dizabilităţi şi 6 pentru maşini electrice.

Construcţia, înaltă de 4 etaje, va avea la parter o suprafaţă de 1.766 metri pătraţi rezervată spaţiilor comerciale.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!