Scandalul loazelor de partid de la Bucureşti pentru care s-au trucat concursurile de angajare în sistemul bugetar arată că România este condusă de nişte ciurucuri, atât morale, cât şi profesionale. Dar simpla posesie a carnetului de partid face ravagii şi pe plaiurile noastre. 

E şi cazul şefului Direcţiei de Patrimoniu, Lucian Popa, provenit dintr-o veche familie liberală care a gustat binefacerile doctrinei Brătenilor încă de prin anii 1998-2000. Domnul Popa, din postura de patron de bufet falimentar, a ajuns direct şef în Primărie. Cum sub mandatul lui Bolojan directorii au avut un rol mai mult decorativ, omul nu şi-a putut manifesta prea tare incompetenţa. Dar acum isprăvile sale ies la lumină.

În parcurile Libertăţii şi 1 Decembrie, strict datorită iniţiativei private, au apărut vânzători ambulanţi de vată pe băţ şi popcorn, precum şi mici afacerişti care închiriau maşinuţe pentru copii. Primăria a decis, însă, că nu e suficient un simplu contract de închiriere, vrea să scoată locurile la licitaţie. Domnul Popa putea să lase comercianţii să funcţioneze până la finalizarea licitaţiei. Se mai încasau nişte bani, copiii se mai bucurau de maşinuţe, dar acum zona e pustie până se învrednicesc slujbaşii municipalităţii să încropească un amărât de caiet de sarcini.

Mai ţineţi minte cum arăta zona Parcului Libertăţii înainte ca geniile cu carnet de partid din Primărie să-şi bage nasul? Florarul Marius a amenajat o parcelă uluitoare de lalele, "Cântăreţul de la pod", fie iertat, dădea farmec locului, maşinuţele transportau la greu prichindei... De toate s-a ales praful, pentru că nişte birocraţi lipsiţi de minte şi respect pentru orădeni se bagă în seamă şi se ascund după hârtii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!