Producătorul de motoare electrice şi ventilatoare EBM Papst Automotive & Drives România SRL pregătește construcția unei fabrici în valoare de 15 milioane euro în Parcul Industrial II din Oradea. Construcţia halei, în care vor lucra circa 500 de angajaţi, va începe în prima parte a anului 2025.

O fabrică de motoare electrice...

Producătorul german a început săptămâna trecută formalităţile pentru demararea construcţiei.

"EBM PAPST Automotive & Drives România SRL a solicitat aviz arhitect-şef pentru construirea unei hale industriale, de producţie, depozitare, birouri şi servicii suport pe un teren situat în Parcul Industrial Eurobusiness II", a anunțat luni Primăria Oradea.

Potrivit documentelor analizate în şedinţa de joia trecută a Comisiei Municipale pentru Urbanism şi Amenajarea Teritoriului (CMUAT), viitoarea hală de producţie va fi amenajată pe o suprafaţă de circa 54.000 de metri pătraţi din strada Thomas Alva Edison.

Clădirea proiectată pe un singur nivel pentru zona de producţie va avea deasupra etaj retras pentru birourile tehnice şi spaţiile administrative şi un etaj cu destinaţie de corp administrativ.

Viitoarea hală de producţie va fi deservită de 270 de locuri de parcare, dintre care 12 rezervate persoanelor cu dizabilităţi şi alte 12 parcări vor fi dotate cu staţii de încărcare electrică.

O investiţie de 15 milioane de euro

Fabrica va fi deservită de circa 500 de angajaţi, dintre care circa 380 de angajaţi în producţie, în timp ce diferenţa va fi deservită de personalul administrativ.

"Investiţia care va fi făcută de firma EBM PAPST Automotive & Drives România în Parcul Industrial II este estimată la circa 15 milioane euro", a declarat pentru BIHOREANUL șefa Agenţiei de Dezvoltare Locală Oradea, Alina Silaghi.

Producătorul german de motoare electrice şi-a angajat deja un proiectant şi urmează să încheie contractul cu constructorul.

"Construcţia efectivă a spaţiilor de producţie va începe în prima parte a anului viitor. Cel mai probabil lucrările vor dura un an", a explicat Silaghi.

După cum BIHOREANUL a mai scris, EBM PAPST şi-a vândut în primăvară divizia Industrial Drive Technology care cuprindea fabricile din St. Georgen, Lauf an der Pegnitz (Germania) şi Oradea către Siemens AG.

Încă de atunci reprezentanţii companiei au anunţat deschiderea discuţiilor cu administraţia locală pentru construirea unui nou spaţiu de producţie în Oradea.

Articole pe aceeași temă:
Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!