Adolescenta de 16 ani care, luni dimineață, l-a înjunghiat pe pedagogul de noapte de la Colegiul Traian Vuia din Oradea a fost reținută pentru 24 ore de polițiști, în cursul serii trecute, după mai multe ore de audieri.

Surse din anchetă au declarat marți BIHOREANULUI că aceasta va fi supusă unei expertize psihologice, respectiv psihiatrice, așa cum cere legea în asemenea cazuri, pentru a se stabili dacă avut discernământ la comiterea faptei.

Totodată marți dimineață ea a fost prezentată în fața unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru audieri și pentru a i se aduce la cunoștință acuzațiile.

Aceleași surse spun că fata și-a recunoscut vina în fața anchetatorilor și, în primele declarații, le-a spus că nu regretă ceea ce a făcut.

Rămâne de văzut dacă, după audieri, anchetatorii o vor prezenta instanței și ce măsuri preventive vor fi dispuse în caz.

Apropiații fetei sunt șocați de cele întâmplate, cu atât mai mult cu cât aceasta este o elevă eminentă, prima în clasa în care învață, cu o medie de peste 9 și cu bursă de merit.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, fapta s-a petrecut luni dimineață. Primele informații arătau că incidentul s-ar fi produs în urma unui conflict spontan, chiar în biroul uneia dintre directoarele adjuncte ale şcolii, unde adolescenta, din comuna Olcea, cazată în internatul școlii, ar fi fost chemată, împreună cu mama sa, pentru probleme de comportament.

Totul ar fi pornit de la faptul că, după ora de stingere, fata a fost prinsă în cameră cu un băiat. Din câte se pare, ea și-ar fi premeditat fapta, aducând de acasă un cuțit cu o lamă lungă de 20 de centimetri. Aceasta ar fi lovit atât de puternic încât i-ar fi atins victimei pleura (membrana care acoperă plămânii).

Pedagogul, un bărbat în vârstă de 41 de ani din Girișu de Criș, a fost operat în cursul zilei de luni.