O amplă acţiune de conştientizare AVE Bihor a avut loc zilele trecute la Săcueni. Elevii din comunitate au aflat care sunt regulile de separare, ce reprezintă fiecare fracţie şi de ce această activitate este atât de importantă pentru mediu şi pentru curăţenia din judeţ.  

Viitorul depinde de noi

Reciclarea şi colectarea separată se învaţă de la cele mai mici vârste. Este filosofia noastră, împărtăşită şi de primăriile din judeţ care ne sunt partenere în această activitate de salubritate. Săptămâna trecută, elevii mai multor şcoli din Săcueni au participat la ore de colectare separată, iar entuziasmul cu care ne-au primit ne dă speranţe că, într-un timp relativ scurt, Bihorul ar putea deveni unul dintre cele mai curate judeţe din ţară.

acţiune de conştientizare AVE în Săcuieni

"Implicăm primăriile pentru comunităţi mai curate, cetăţeni mai responsabili, elevi mai conştienţi faţă de natura înconjurătoare. Implicarea tinerilor în problemele de mediu poate contribui la educarea noilor generaţii în spiritul dezvoltării durabile, păstrării biodiversităţii şi reducerii supraexploatării resurselor naturale", ne-a declarat Székely-Farkas Timea, responsabil de mediu AVE Bihor. 

Concurs de colectare separată

Acţiunea de săptămâna trecută face parte din seria de acţiuni periodice prin care AVE Bihor vrea să ridice gradul conştientizare a populaţiei în ceea ce priveşte salubritatea şi problemele de mediu. În primăvară, zeci de copii de la şcoala din Avram Iancu şi de la liceul Emanuel din Oradea au învăţat, prin joc, ce înseamnă să separi corect deşeurile. Împărţiţi pe echipe, aceştia au avut la dispoziţie câteva zeci de secunde să ia deşeurile aruncate aleatoriu şi să le plaseze într-una din cele 5 pubele puse la dispoziţia clienţilor săi de AVE Bihor. La final, un inspector din rândul copiilor a verificat dacă totul e în regulă.

AVE Bihor

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!