BIHOREANUL vă prezintă, în premieră, înregistrarea cu ultimele minute de viaţă ale bărbatului din Sântandrei, care a murit, miercuri seara, după ce sora sa l-a strangulat cu o funie pe un câmp, lângă unul din drumurile care leagă comuna Sântandrei de Oradea.

Cei doi fraţi mergeau împreună pe banda destinată bicicletelor, după cum se vede în înregistrarea parvenită BIHOREANULUI. În imagini se observă că bărbatul se deplasează greu, clătinându-se, semn că era sub influenţa băuturilor alcoolice. De altfel, acesta avea în mână un flacon, pe care la un moment dat îl pune pe asfalt, se caută în buzunare şi îşi aprinde o ţigară.

Atât el, cât sora sa coboară după aceea pe pista de alergat, unde se opresc din nou. Este, cel mai probabil, momentul în care femeia a scos din buzunar frânghia şi i-a strâns cu ea gâtul fratelui său, trăgându-l, apoi, pe câmp, în întuneric, deoarece pe şosea circulau maşini şi ar fi putut fi surprinsă în timpul faptei.

Din acel moment, cum locul în care se aflau cei doi era la o distanţă prea mare de camera de supraveghere, în imagini se mai văd doar două umbre care stau în picioare, iar câteva secunde mai târziu, se prăbuşesc la pământ.

Bărbatul în vârstă de 42 ani a fost găsit joi dimineaţa, de un martor, după cum a relatat deja BIHOREANUL, iar anchetatorii i-au refăcut traseul cu imaginile de pe camerele de supraveghere. 

„O dureau mâinile”

Concret, anchetatorii au stabilit că acesta a fost însoţit de către sora sa şi că aceasta l-a atacat la ora 21.47. Ca să-l ucidă, femeia s-a folosit de o funie pe care o adusese în buzunar şi cu care şi-a strâns fratele de gât, reuşind să-l tragă de pe drum, pe câmp, iar apoi să-l trântească la pământ. Luminiţa Leuca a continuat să-şi sugrume fratele vreme de 20 minute şi a plecat de la locul crimei la ora 22.07, doar după ce s-a asigurat că acesta nu mai are puls, după cum a explicat, vineri, purtătorul de cuvânt al Parchetului Bihor, procurorul Cristian Ardelean. 

Luminiţa Leuca a recunoscut fapta comisă şi a fost arestată preventiv pentru 30 zile, pentru omor asupra unui membru de familie, infracţiune pentru care riscă până la 25 ani de detenţie.

În referatul cu propunere de arestare înaintat instanţei de judecată, făcut public la solicitarea BIHOREANULUI sub forma unui extras, procurorii atrag atenţia asupra gravității faptei comise de femeie şi subliniază hotărârea cu care a săvârşit fapta, "fiind necesar strângă frânghia în jurul gâtului victimei aproximativ 20 de minute, timp în care, deşi a obosit şi o dureau mâinile, nu a dat drumul la strânsoare". 

„Lăsarea în libertate a inculpatei reprezintă un pericol concret pentru ordinea publică, echivalând cu lipsa unei reacții colective ferme față de fapta comisă, afectează echilibrul social firesc, creează o stare de indignare, de dezaprobare, de temere și insecuritate socială, stimulează presupunerea justiția nu acționează suficient de ferm împotriva unor manifestări infracționale de accentuat pericol social și poate încuraja şi alte persoane să comită fapte asemănătoare", au arătat anchetatorii.

Atenție, imagini care vă pot afecta!

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!