Faţada parcării din strada Iosif Vulcan va fi modificată pentru a avea un aspect unitar.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, Comisia Municipală pentru Urbanism şi Amenajarea Teritoriului a aprobat modificarea proiectului pentru îmbunătăţirea aspectului clădirii. „Modificările propuse sunt în acord şi cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură Bihor şi completează proiectul de amenajare a parcării supraetajate pe str. I. Vulcan", se menţionează în comunicat.

Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice Bihor a cerut refacerea faţadei, calcanelor, închiderea podului de deasupra intrării de la viitoarea parcare din strada Iosif Vulcan.

Comisia Municipală pentru Urbanism şi Amenajarea Teritoriului a aprobat refacerea proiectului astfel încât clădirea parțial demolată pentru realizarea accesului la viitoarea parcare să aibă în continuare câte două ferestre pe fond de cărămidă aparentă, amplasate în oglindă la ambele capete ale imobilului.

Măsura a fost luată având în vedere că demolările făcute pentru realizarea accesului la viitoarea parcare supraetajată au distrus simetria fațadei.

„Faţada a fost proiectată simetric. Acum, în partea stângă există două geamuri placate în lateral cu cărămidă. Proiectul a fost refăcut astfel încât, după demolarea clădirii pentru realizarea accesului, să existe şi în partea dreaptă a clădirii, în oglindă, tot două geamuri aşa cum era înainte", a declarat pentru BIHOREANUL şeful Direcţiei Patrimoniu Imobiliar din cadrul Primăriei, Lucian Popa, care gestionează lucrările.

În plus, podul clădirii va fi prelungit inclusiv peste accesul la viitoarea parcare până în clădirea în vecinată pentru a da imobilelor un aspect unitar.

După cum BIHOREANUL a mai scris, viitoarea parcare cu 121 de locuri dispuse pe trei etaje se realizează pe un teren de 4.179 mp, într-o curte interioară delimitată de străzile Iosif Vulcan şi Aurel Lazăr. Construcţia, realizată în proporţie de peste 80%, a ajuns în faza finisajelor exterioare, urmând să fie finalizată în vara acestui an.

Lucrările sunt executate de asocierea formată din Drum Asfalt SRL (lider de asociere), Trameco SA (asociat) şi Poliart SRL (asociat), valoarea contractului fiind de 10,2 milioane lei fără TVA.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!