Echipa FC Bihor a reuşit mai multe performanţe în acest sezon de Liga a III-a. Pe lângă faptul că a promovat în liga secundă şi a fost singura ehipă dintre toate cele 100 care au luat startul la ediţia 2023-2024 a celui de-al treilea eşalon, a fost şi formaţia care a dat golgheterul campionatului. 

Este vorba despre atacantul Sergiu Jurj, care a marcat în total 30 de goluri, fiind de departe cel mai bun marcator al Ligii a III-a în acest sezon. Sergiu Jurj a înscris, deci, 30 din cele 76 de goluri ale roş-albaştrilor în campionat, 3 dintre ele fiind marcate din penalty.

În clasamentul golgheterilor echipei bihorene din Liga a III-a, Sergiu a fost urmat de Florin Chitaş, care a marcat de 11 ori, dintre care o dată din lovitură de la 11 metri.

Topul marcatorilor echipei FC Bihor în ediţia 2023-2024 a Ligii a III-a:

1. Sergiu Jurj – 30 goluri (3 din penalty)

2. Florin Chitaş – 11 goluri (1 din penalty)

3-8. Andrei Moga, Bogdan Vasile, Ricardo Farcaş, Răzvan Gunie, Vadim Calugher (1 din penalty) şi Adrian Gîdea (1 din penalty) – câte 3 goluri

9-12. Alexandru Popa, Marius Hosu, Alex Băican şi Luca Tincău – câte 2 goluri

13-21. Sergiu Bactăr, Ionuţ Ban, Andrei Militaru, Alexandru Stoian, Alexandru Sorian, Sergiu Ciocan, Tamas Paublusztig, Csaba Preklet şi Loren Ioviţă (din penalty) – câte 1 gol.

La aceste goluri se adaugă şi reuşitele din Cupa României, unde Chitaş a fost cel mai eficace.

Marcatorii din cupă au fost:

Florin Chitaş – 3 goluri

Alexandru Sorian, Sergiu Bactăr, Sergiu Jurj, Daniel Stan şi Alexandru Popa – câte 1 gol.

Clasamentul total al golgheterilor echipei FC Bihor în jocurile oficiale din sezonul 2023-2024 (campionat + cupă):

1. Sergiu Jurj – 31 goluri

2. Florin Chitaş – 14 goluri

3-9. Andrei Moga, Alexandru Popa, Bogdan Vasile, Ricardo Farcaş, Răzvan Gunie, Vadim Calugher şi Adrian Gîdea – câte 3 goluri

10-14. Alexandru Sorian, Sergiu Bactăr, Marius Hosu, Alex Băican şi Luca Tincău – câte 2 goluri

15-22. Ionuţ Ban, Daniel Stan, Andrei Militaru, Alexandru Stoian, Sergiu Ciocan, Tamas Paublusztig, Csaba Preklet şi Loren Ioviţă – câte 1 gol.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!