Parcurile, malurile Crișului Repede și ale altor cursuri de apă din Oradea, spațiile verzi și zonele publice vor fi supuse în perioada 28 – 30 martie unei acțiuni de deratizare pentru stârpirea rozătoarelor.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, populația va fi informată asupra zonelor infestate cu momeli prin fluturași de avertizare cu mesajul „Teren otrăvit”.

Orădenii sunt sfătuiți să își supravegheze copiii și animalele de companie pentru evitarea îmbolnăvirilor.

„Momelile vor fi amplasate în stații de intoxicare speciale. Atragem atenția asupra posibilelor incidente ce pot provoca intoxicarea animalelor domestice și a copiilor care se joacă în parcurile publice. În cazul ingerării accidentale a raticidelor, persoana afectată se va prezenta imediat la Spitalul Clinic de Urgență!”, a transmis Primăria.

În cadrul acțiunii, se va folosi raticidul sub formă de pastă Colbrom Pasta pe bază de brodifacoum pentru care antidotul recomandat este vitamina K1 administrată de personalul medical sau veterinar.

Lucrările de deratizare vor fi executate de firma Coral Impex în baza contractului de delegare a serviciului de dezinsecție, deratizare și dezinfecție încheiat în februarie 2022.

În caz de timp nefavorabil acțiunea va fi amânată pentru o dată ulterioară.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!