Lucrările de dezinsecţie, dezinfecţie, deratizare şi tratamente fitosanitare în municipiul Oradea au fost atribuite din nou firmei Coral Impex.

Contractul în valoare de 9,2 milioane lei plus TVA, încheiat de municipalitate pe 18 februarie pentru o perioadă de patru ani, a fost aprobat joi de Consiliul Local.

Operaţiunea anti-ţânţari

Licitaţia a pornit de la peste 17 milioane lei, iar preţul a scăzut pe fondul concurenţei acerbe.

"Procedura de achiziție a fost organizată în urmă cu mai bine de un an, pentru că am fost blocaţi în contestaţii repetate. Într-un final licitația s-a încheiat, am semnat contractul cu firma câştigătoare, iar acum acesta a fost aprobat de Consiliul Local", a explicat primarul Florin Birta pentru BIHOREANUL.

Potrivit primarului, hotărârea a fost adoptată în şedinţă extraordinară pentru ca firma să îşi intre în atribuţiuni începând din 21 martie. "Vrem să începem dezinsecţia şi deratizarea în primăvară, odată cu încălzirea vremii, ca să nu ne trezim ca în anii anteriori cu oraşul invadat de ţânţari", a spus Birta.

"De câte ori va fi necesar"

După cum BIHOREANUL a mai scris în vara anului 2020 municipalitatea orădeană s-a confruntat cu un val de reclamaţii din partea orădenilor privind numărul mare al insectelor care au proliferat pe fondul umidităţii date de precipitaţiile abundente.

La presiunea populației, Primăria a hotărât să reia peste vară operaţiunile de dezinsecţie şi de două ori pe lună. "Pe viitor vom acţiona de câte ori va fi necesar", a promis primarul Birta.

Potrivit contractului încheiat de municipalitatea orădeană cu Coral Impex, prestatorul de servicii va fi obligat să execute tratamente în parcuri, scuaruri, coridoare verzi, locuri de joacă, ţarcuri pentru câini, parcări, piste de biciclete, terenuri de sport, spaţiile verzi aferente cvartalelor de locuit şi pe malurile cursurilor de apă.

De asemenea, deratizări şi dezinsecţii se vor face şi pe aliniamentele stradale şi în căminele şi canalele aferente reţelelor tehnico-edilitare din oraş.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!