Piaţa Unirii din Oradea s-a umplut de mii de oameni, sâmbătă seară, veniţi să vadă concertul Tradiţional 2 al Andrei, dar şi retragerea cu torţe şi focul de artificii, momente ce au marcat închiderea festivităţilor prilejuite de împlinirea a 105 ani de la Eliberarea oraşului.

Orădenii s-au bucurat de atmosfera concertului susţinut de Andra şi invitaţii ei, printre care Vlăduţa Lupău, Mioara Velicu, Maria Dragomiroiu, Nicolae Furdui Iancu sau Aurora şi Săndel Mihai. 

Andra la Oradea

Orădenii au chiuit 

Concertul a început puţin după ora 19, iar Piaţa Unirii era ticsită de oameni de toate vârstele. După câteva melodii care au încălzit atmosfera, fanii Andrei au început să joace în mulţime şi să chiuie.

"E tare faină atmosfera în centru. Am venit în trecere şi am rămas câteva piese la concert. E plină piaţa, sunt familii, copii, şi oameni mai în vârstă. Se dansează populară, aşa discret, prin mulţime. În sfârşit au şi iubitorii de folclor un show pentru ei", a remarcat o orădeancă.

Andra traditional 2 oradea

Schimbând mai multe ţinute de-a lungul serii, Andra şi-a antrenat publicul cu hore sau sârbe, dar şi cu muzică din Maramureş, iar la un moment dat a cântat şi hitul bihorean „Dă Doamne la lume bine”, al Vioricăi Flintaşu. Deşi concertul a fost unul de folclor, nu au lipsit interpretări pop-rock ale unor melodii precum „Aseară ţi-am luat basma”, pe care a cântat-o alături de Uddi.

Unii dintre fani s-au aşezat în faţa scenei cu pancarte pe care scria "Te iubim, Andra. Îţi mulţumim că ai venit în Oradea", iar la un moment dat Andra a şi primit din partea unui admirator un căţeluş de pluş pentru care artista a mulţumit, spunând că "de el sigur se vor bucura copiii", adică David şi Eva Măruţă care au fost şi în backstage alături de tatăl lor pe tot parcursul concertului. 

"Oradea, te iubesc. Îmi este atât de drag să văd atâţia oameni", a spus Andra de pe scenă zâmbind.

Andra la Oradea

Mami, unde eşti?

Un moment neaşteptat a fost atunci pe scenă a ajuns un băieţel de câţiva anişori care se pierduse de mama lui. „M-am pierdut”, i-a spus băiatul Andrei. „Să ştii că băiatul tău este aici, în cazul în care ne auzi şi nu ţi-ai pus căşti să asculţi altceva, sper din suflet să nu fii agitată. Copilul este aici, la scenă, şi îl punem în orchestra fraţilor Advahov până vii tu", a glumit Andra făcând haz de necaz.

În final băieţelul a ajuns la mama lui, chiar la scurt timp după momentul petrecut pe scenă. 

După aproximativ două ore şi jumătate de spectacol, a avut loc retragerea cu torţe a militarilor, pe traseul strada Aurel Lazăr - strada Iosif Vulcan - Piaţa Regele Ferdinand - Piaţa Unirii. În timpul paradei ce a fost acompaniată de fanfara Diviziei 4 Infanteria Gemina din Cluj, militarii au mărşăluit şi au strigat "Servim patria!".

Final grandios

Anunţată pe scenă de Cătălin Măruţă, la finalul concertului, parada de retragere cu torţe a ajuns Piaţa Unirii şi s-a întins din faţa Primăriei până la capătul Palatului Episcopal Greco-Catolic.

După ce militarii şi câţiva oameni din public au intonat imnul de stat al României, a urmat un grandios foc de artificii ce a acoperit tot centrul oraşului, dar care nu a durat mai mult de cinci minute.  

retragerea cu torțe Oradea

Într-o postare pe Instagram, Andra a scris că 25.000 de oameni au cântat alături de ea în Piaţa Unirii din Oradea.

După ora 22 toţi s-au grăbit să plece spre case, iar tramvaiele care porneau din Piaţa Unirii erau burduşite de călători.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!