Pasajul suprateran de-a lungul şoselei de centură aflat în construcţie în dreptul intrării în Piaţa 100 din Oradea va fi dat în folosinţă în luna aprilie.

Accesul interzis pe sub pasaj!

Potrivit unui comunicat al Primăriei, șantierul la pasaj este finalizat în proporţie de 80%, iar constructorii execută în prezent lucrări la sensul giratoriu de sub acesta.

Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a lucrărilor, în perioada 9 - 27 februarie, traficul rutier pe direcţia Borş - Cluj se desfăşoară cu ocolire pe drumul colector al parcului industrial din strada Ogorului, iar sensul Cluj - Borş - pe breteaua amenajată spre cimitirul municipal şi cartierul Europa.

"Circulaţia dinspre Piaţa 100 înspre strada Universităţii, cât şi virajul spre stânga sunt interzise şi semnalizate corespunzător «obligatoriu la dreapta», cu accesul interzis sub pasaj", se menţionează în comunicatul municipalităţii.

Să se încălzească vremea...

În ceea ce priveşte construcţia pasajului propriu-zis, constructorii au realizat structura acestuia şi urmează să execute lucrările de hidroizolaţie, pentru care este nevoie însă de încălzirea vremii.

"Aceste lucrări specifice de hidroizolaţie necesită temperaturi pozitive atât pe timp de zi cât şi pe timp de noapte, dar şi lipsa umidităţii. După realizarea acestora se va continua cu asfaltarea pasajului, astfel ca până în luna aprilie întreaga lucrare să fie gata", a declarat primarul Florin Birta.

Lucrările se vor încheia cu trasarea marcajelor rutiere şi amenajarea sub pasaj a unei treceri de pietoni semaforizate pentru trecătorii care vor să ajungă la Piaţa 100.

Conform contractului de execuţie semnat de municipalitate cu firma Porr Construct, lucrările de construcţie a pasajului, în valoare de 30 milioane lei plus TVA, trebuie finalizate în aprilie 2021.

Constructorul a încercat să dea pasajul în folosinţă în luna decembrie, dar lucrările au fost zădărnicite de precipitaţiile abundente care au împiedicat executarea hidroizolaţiei.