Fostul premier al Japoniei, Shinzo Abe, care a fost împușcat în timpul unui discurs electoral pe care îl susținea în oraşul Nara a decedat, după cum a anunțat televiziunea publică japoneză.

Medicii nu au reușit să îl salveze în urma atacului de vineri dimineață, când un bărbat de 41 de ani a tras două gloanțe care l-au nimerit în gât și în zona spatelui.

Potrivit Digi24, medicii i-au făcut transfuzii de sânge, însă fără succes. Acesta suferise și de alte afecțiuni, acesta fiind și motivul pentru care se retrăsese din viața publică.

Fostul ministru de externe Adrian Cioroianu a declarat la Digi24 că Shinzo Abe a fost prezent la evenimentul din orașul Nara nu pentru a candida la alegerile de duminică, ci pentru a-și susține un coleg.

Atacul este un șoc pentru Japonia, țară în care armele de foc sunt interzise, mai arată Digi24.

De altfel, ucigașul ar fi folosit o armă artizanală în atacul de vineri.

Imagini cu momentul atacului postate pe rețelele sociale. Acestea arată cum Shinzo Abe vorbea în mijlocul mulțimii, când din spatele lui a fost tras un foc de armă, iar apoi încă unul

În ce-l privește pe bărbatul care l-a împușcat, acesta are 41 de ani și este fost membru al forțelor maritime. El se află în prezent în custodia poliției, iar arma a fost confiscată.

Suspectul a declarat poliției că este ”nemulțumit” de fostul prim-ministru japonez și că a vrut să-l ucidă.

Shinzo Abe, în vârstă de 67 de ani, a fost cel mai longeviv prim-ministru nipon. A fost în funcție în 2006 timp de un an, apoi din nou din 2012 până în 2020.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!