Fostul şef al Poliţiei Locale Oradea, Paul Kövér, trimis în judecată la începutul acestui an după atacul comis asupra fostei sale soţii, a fost condamnat, marţi, de Tribunalul Bihor, la 8 ani şi 8 luni de detenţie.

Potrivit soluţiei, Kövér a fost condamnat pentru tentativă la omor calificat şi lipsire de libertate, instanţa interzicându-i totodată să mai poarte vreo armă, să se apropie de locuinţa și locul de muncă ale victimei sale vreme de 5 ani după ispăşirea pedepsei principale.

Femeia nu s-a constituit parte civilă, se mai precizează în minuta hotărârii judecătoreşti, postată pe portalul instanţei, şi deci, instanţa l-a obligat pe atacatorul ei să-i achite doar cheltuielile judiciare, în valoare de 9347 lei, la care se mai adaugă cheltuielile judiciare ale statului, în valoare de 3000 lei. 

Kövér, care este judecat în stare de arest preventiv, mai poate ataca soluţia instanţei cu apel la Curtea de Apel Oradea.

După cum BIHOREANUL a mai scris, Paul Kövér a fost trimis în judecată pe 30 ianuarie, la mai puţin de trei săptămâni de la atacul pe care bărbatul l-a comis asupra fostei sale soţii, pe care, în seara zilei de 10 ianuarie, a sechestrat-o pentru câteva ore într-un apartament, iar apoi a încercat să o ucidă cu un cuţit în faţa blocului din Prima Residence de pe strada Oneştilor, unde femeia locuieşte.

Atacul, surprins şi de camerele de supraveghere, a fost unul violent. Când cei doi au ajuns în faţa blocului din Prima Residence, Kövér a înjunghiat-o în maşină, iar apoi şi în parcare, după care a fugit, fiind găsit câteva ore mai târziu, ascuns într-un bloc în construcţie din zonă.

În faţa procurorilor, Kövér a uzat de dreptul la tăcere, avocatul lui, Răzvan Doseanu, susţinând atunci că ar fi “în stare de şoc”, însă expertiza psihiatrică dispusă în caz a arătat că a avut discernământ la momentul comiterii faptei şi, ca atare, putea răspunde penal pentru ce a făcut.

Iniţial, anchetatoarea Bianca Vulcan, acum prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, cea care a coordonat investigaţiile în caz, l-a inculpat pe Kövér pentru omor, încadrare juridică schimbată apoi în tentativă de omor calificat, dovezile indicând că fostul şef al Poliţiei Locale a premeditat uciderea victimei.