Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a transmis primele informaţii oficiale despre cazul orădencei care a ajuns, duminică seară, la spital cu 5 plăgi înjunghiate. Autorul, Paul Kover, fost şef al Poliţiei Locale Oradea, este la spital şi din acest motiv nu a fost pus deocamdată sub învinuire, nici n-a fost audiat.

Viaţa femeii, pusă în primejdie

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, sub semnătura prim-procurorului adjunct Gligor Sabău, în caz s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor, "constând în aceea că în data de 10 ianuarie, în jurul orei 18.00, în timp ce se afla pe strada Oneștilor, pe fondul unei stări conflictuale vechi, autorul i-a aplicat victimei în varstă de 46 ani mai multe lovituri cu un corp tăietor înțepător în zona abdomenului şi a toracelui". 

La stabilirea încadrării juridice, arată anchetatorii, s-a avut în vedere că leziunile i-au pus victimei viaţa în primejdie, salvarea ei datorându-se unei intervenţii chirurgicale şi „tratamentului prompt și calificat".

În informare se arată că procurorul care coordonează ancheta nu a dispus începerea urmăririi penale faţă de suspect, deoarece acesta "se află internat în spital pentru acordarea de îngrijiri medicale", însă cercetările în caz continuă "pentru stabilirea situaţiei de fapt şi tragerii la răspundere penală a persoanelor implicate".

S-a automutilat

După cum a dezvăluit BIHOREANUL, Paul Ladislau Kover, fost şef al Poliţiei Locale Oradea, şi-a înjunghiat duminică seară cu mai multe lovituri de cuţit soţia, care se separase de el, în faţa unui bloc din cartierul Prima Residence de pe str. Oneştilor, după care a fugit şi s-a ascuns într-un bloc neterminat, la câteva sute de metri distanţă de locul atacului. 

Bărbatul a fost prins după câteva ore de căutări de poliţişti şi a fost internat la spital, pentru supraveghere, căci se mutilase tăindu-se cu cuţitul cu care-şi rănise şi victima, medicii găsind pe corpul lui cel puţin 20 de leziuni. "Toate leziunile erau superficiale, niciuna nu i-a pus viaţa în pericol", a explicat şeful UPU-SMURD Bihor, Hadrian Borcea. 

Victima atacului a fost internată şi ea iniţial la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Clinic Judeţean Oradea, iar ulterior în secţia Terapie Intensivă a spitalului. Avea 5 leziuni de "gravitate medie şi mare", toate provocate prin înjunghiere, care i-au atins şi afectat organe vitale. Femeia a şi fost supusă unei intervenţii chirurgicale, duminică noaptea, iar starea ei, în prezent, este stabilă.