Fostul şef al Poliţiei Locale Oradea, Paul Kover, rămâne după gratii după ce, joi, Curtea de Apel Oradea a decis să menţină măsura dispusă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor, ca temeinică şi legală. 

Potrivit informaţiilor de pe portalul instanţei de judecată, completul de drepturi şi libertăţi i-a respins ca nefondată contestaţia împotriva încheierii pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor şi l-a obligat să plătească 200 lei, cheltuieli judiciare în favoarea statului.

Verdictul Curţii de Apel Oradea este definitiv.

Fostul şef al Poliţiei Locale Oradea, Paul Kover, a fost arestat preventiv, luni, pentru 30 de zile, la solicitarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. Kover a solicitat să fie plasat în arest la domiciliu, cererea lui fiind respinsă.

Poliţistul local a uzat de dreptul la tăcere şi în faţa procurorilor, şi a instanţei, şi a participat la dezbateri prin videoconferinţă, din Arestul Poliţiei Bihor, avocatul lui, Răzvan Doseanu, susţinând că ar fi "în stare de şoc". "Clientul nostru nu a dat declaraţii nici în faţa procurorilor şi nici a judecătorului de drepturi libertăţi. Este într-o stare psihică şi medicală care nu-i permite să dea declaraţii. Este într-o stare de şoc. Cel mai probabil se va face o expertiză psihiatrică pentru a se stabili starea lui la momentul incidentului, dacă a avut discernământ, dacă nu a avut, dacă a fost alterat. A fost un incident spontan de neînţeles în condiţiile în care până atunci acest om a avut o conduită ireproşabilă", a declarat BIHOREANULUI avocatul Răzvan Doseanu.

Fostul şef al Poliţiei Locale Oradea, Paul Kover a fost inculpat pentru tentativă de omor, după ce, în seara de duminică, 10 ianuarie, şi-a înjunghiat soţia de care era despărţit. Aşa cum BIHOREANUL mai scris, incidentul s-a produs în faţa unui bloc din cartierul Prima de pe Oneştilor, după ce Kover şi fosta sa parteneră de viaţă s-au certat într-o maşină, el a înjunghiat-o, iar apoi s-a înjunghiat şi pe sine şi a fugit, fiind găsit câteva ore mai târziu, ascuns într-un bloc în construcţie din zonă.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere, intrate în posesia BIHOREANULUI, arată cum mai mulţi martori oculari, inclusiv un taximetrist, s-au ferit să intervină în sprijinul femeii aflate în pericol de moarte.