Staţionarea în parcarea supraetajată din strada Iosif Vulcan din Oradea va costa începând de luni 3 lei pe oră, respectiv 30 lei pentru o zi întreagă.

Începând din 1 ianuarie...

Inaugurată pe 12 octombrie, de Ziua Oradiei, o perioadă parcarea a fost pusă de municipalitate la dispoziţia şoferilor cu titlu gratuit pentru a se obişnui să o folosească.

"Aşa cum Primăria Oradea a procedat şi cu alte ocazii, în primele luni de la inaugurare şoferii au putut folosi parcarea Iosif Vulcan pentru a se obişnui cu aceasta. Începând de luni, 1 ianuarie, staţionarea în parcare va fi contra cost", a declarat vineri pentru BIHOREANUL, şeful Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, Lucian Popa.

Tariful va fi similar celui aplicat în celelalte parcări supraetajate din municipiu.

"Se va aplica un tarif de 3 lei pe oră în timpul zilei şi 1,5 lei pe oră în timpul nopţii între orele 18 - 07", a mai spus Lucian Popa.

Potrivit directorului, în primele două zile din an, care vor fi nelucrătoare, în Oradea şoferii vor fi taxaţi pentru staţionarea în parcările supraetajate.

Parcarea maşinilor pe carosabil în zonele marcate cu culorile alb şi galben va fi gratuită.

În ceea ce priveşte staţionarea în parcările de foarte scurtă durată, de culoarea roşie, aceasta va fi taxată cu 8 lei pe oră inclusiv în zilele de sărbătoare. Atâta tot că, de sărbători, „parcagiii” municipalităţii vor fi liberi...

Pentru şoferi îndemânatici...

După cum BIHOREANUL a mai scris, parcarea supraetajată din strada Iosif Vulcan, care a costat 3,3 milioane euro, are 121 de locuri dispuse pe 4 niveluri, la fiecare fiind amenajate câte 4 locuri pentru maşinile persoanelor cu handicap, pentru care parcarea este gratuită, dar şi câte 4 locuri la fiecare nivel pentru motociclete.

De asemenea, imobilul este dotat cu o staţie de încărcare pentru vehicule electrice, dintre care două de 220 kW şi două de 22 kW.

Modul în care au fost proiectate locurile de parcare din interiorul clădirii a stârnit nemulţumirea şoferilor încă de la inaugurare. Conducătorii auto s-au plâns de spaţiile prea înguste.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!