Omul de afaceri Gigi Becali i-a cumpărat orădeanului Mihai Neşu o maşină nouă, marca Mercedes, adaptată pentru persoane cu dizabilităţi, în valoare de 54.000 de euro.  

Surpriza lui Becali

Fostul fotbalist a povestit despre acest gest săptămâna trecută, într-un reportaj publicat la Kanal D, în emisiunea "Asta-i România". Becali i-a făcut cadoul în primăvara anului trecut.

"Prietenii voiau să îmi cumpere o maşină nouă şi au căutat pe cineva care să mi-o sponsorizeze. Nea' Gigi mi-a plătit maşina. A fost 54.000 de euro. A fost o surpriză foarte mare pentru mine. Maşina mea pe care mi-am luat-o imediat după accident m-a ajutat foarte mult, dar a început să aibă tot felul de hibe. Gigi Becali s-a arătat dispus să o plătească şi atunci l-am sunat să-i mulţumesc. Și-a arătat disponibilitatea să ne ajute la proiect dacă cumva ne împotmolim", a explicat Mihai Neșu potrivit sursei citate. 

Maşina, Mercedes Benz V Class, este adaptată cu rampă şi bare metalice pentru a-i fi uşor lui Mihăiță să urce prin partea din spate.

Acesta a mai povestit şi că în perioada în care era fotbalist la Steaua, în anii 2000, s-a înţeles mereu bine cu patronul FCSB.

"Era simpatic. Zicea că la salariu, la bani, eu făceam cel mai urât, dar nea' Gigi e un om cu suflet mare", a mai adăugat orădeanul.

Gata de Crăciun

În acelaşi material, Mihăiţă a povestit şi despre Complexul de recuperare pentru copii şi tineri cu dizabilităţi neuromotorii pe care îl construieşte, din donaţii, în satul Cihei, la câţiva kilometri de Oradea.

"Avem deja două clădiri ridicate la roşu, mai trebuie doar să punem geamurile: bisericuţa şi clădirea centrului. Avem fundaţia clădirii pentru cazare, iar aleile şi bordurile sunt făcute. Ne mai lipsesc cam 1,8 de milioane de euro, dacă reuşim să-i strângem până în vară, poate de Crăciun reuşim să inaugurăm centrul", a mai spus acesta.

BIHOREANUL a mai scris că, după finalizare, centrul lui Mihai Neşu va fi unic în România, fiind construit exclusiv din donaţii.

Acesta va fi un loc unde copiii şi tinerii cu dizabilităţi vor putea face terapie cu animale, hidroterapie, vor avea o grădină senzorială, iar preţurile vor fi modice, părinţii urmând să achite doar 30% din costurile totale.

Complexul ar urma să ajute zilnic circa 150 de bolnavi, dublu peste capacitatea centrului pe care îl deţine acum Fundaţia lui Neşu la parterul unui bloc din cartierul Cantemir.

Ajută-l pe Mihai

Pentru ca visul său să devină realitate, fostul sportiv are nevoie în continuare de donaţii. Cei care doresc pot susţine proiectul trimiţând un mesaj cu textul "Cred" la numărul 8844 abonându-se astfel lunar să redirecţioneze 2 euro către ONG.

O altă metodă de donaţie este transferul oricărei sume de bani în conturile RO63BTRLRONCRT0246793101 în lei, RO13BTRLEURCRT0246793101 în euro şi RO17BTRLUSDCRT0246793101 în dolari.

Orădeanul Mihai Neșu a pus bazele unui centru de recuperare pentru copii cu dizabilităţii motorii şi neurologice în 2015, la patru ani după ce a fost protagonistul unui eveniment nefericit care i-a schimbat radical viaţa. În mai 2011, pe când avea 28 de ani, a fost rănit grav în timpul unui antrenament al echipei olandeze FC Utrecht, când un coleg a căzut peste el.

La vremea respectivă a stat mult timp în spital, suferind o fractură de vertebră cervicală care l-a paralizat de la gât în jos.

De atunci a făcut progrese. În ianuarie anul trecut, ONG-ul a anunţat pe pagina de Facebook că Mihăiţă poate mânca singur, folosindu-şi mâna dreapta, după ce ani de zile şi-a putut folosi doar muşchii gâtului şi degetele.