Cea mai nouă ediţie a emisiunii "La cină" cu Ionela Năstase şi Adi Hădean, difuzată pe postul de televiziune Digi24, l-a avut ca invitat pe fostul fotbalist orădean Mihai Neşu, care construieşte în apropierea Oradiei cel mai mare complex de recuperare dedicat copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi neuromotorii din România.

"Eram un bezmetic"

Orădeanul Mihai Neşu a povestit în cadrul emisiunii despre tinereţea şi anii de glorie în fotbal, dar şi despre accidentul care i-a schimbat viaţa în totalitate.

Spre deosebire de ediţiile precedente ale emisiunii, când emisiunea a fost filmată în Bucureşti, de data aceasta Ionela Năstase şi echipa ei au realizat "La cină" în biroul lui Mihai Neşu, amenajat pe şantierul viitorului centru pe care îl construieşte din donaţii.

La început acesta a povestit despre tinereţea sa. "Eu mi-am dorit mult să fiu fotbalist, iar părinţii mei m-au susţinut. Toată energia mi-am canalizat-o atunci ca să-mi îndeplinesc visul, adică să fiu un fotbalist bun. Luptam pentru fiecare minge, eram un bezmetic. Nu aveam grijă de starea mea de sănătate. Acum, dacă m-aş mai naşte o dată, nu m-aş mai face fotbalist", a dezvăluit fostul sportiv.

Totodată, el a vorbit şi despre traumele prin care a trecut în primii 5 ani de la accidentul care i-a schimbat viaţa. Pe când avea 28 de ani, Mihai Neşu a fost rănit grav în timpul unui antrenament al echipei olandeze FC Utrecht, când un coleg a căzut peste el. Orădeanul a stat mult timp în spital, suferind o fractură de vertebră cervicală care l-a paralizat de la gât în jos.

"În primii ani stăteam multe ore în pat şi au fost momente în care mă gândeam că nu mai are rost să trăiesc. Cumva, am găsit puterea de a trece peste şi de a-mi găsi calea pe care trebuie să o urmez, aceea de a ajuta copiii bolnavi", a mai povestit el.

Mihai Neşu a mărturisit că acum prioritatea lui este să-şi ducă proiectul la bun sfârşit, acela de a finaliza construcţia Centrului "Sfântul Nectarie". 

"Acum, când văd ce frumoasă e viaţa mea şi ce mulţi oameni sunt în jurul meu, nu pot decât să-i fiu recunoscător lui Dumnezeu, pentru că, chiar dacă mi-a luat mobilitatea, mi-a adus atâţia oameni în jur, fiindcă nu-i nimic mai frumos decât să fii înconjurat de oameni şi împreună cu ei să încerci să faci bine. Cea mai mare dorinţă a mea este acum să mă plimb pe aleile centrului finalizat, plin de copii", a mai spus el.

VEZI MAI JOS EMISIUNEA "LA CINĂ" CU MIHAI NEŞU:

Centru unic în România

Complexul "Sfântul Nectarie" este ridicat în satul Cihei, din donaţii. În cadrul centrului vor primi ajutor copiii şi tinerii cu probleme neuromotorii.

Viitorul centru va avea o grădină senzorială, săli de aşteptare, locuri de joacă adaptate, o clădire pentru familiile venite din alte zone, spaţii pentru terapii cu animale şi terapie horticolă, precum şi un centru pentru alte tratamente. Familiile beneficiarilor vor trebui să achite preţuri mult mai mici decât în alte centre, mai precis 30% din costurile totale ale terapiilor.

Cei care vor să susţină planul fostului fotbalist pot trimite un mesaj cu textul "Cred" la numărul 8844 abonându-se astfel lunar să redirecţioneze 2 euro către ONG.

Cei care doresc mai pot trimite orice sumă de bani prin transfer bancar în conturile RO63BTRLRONCRT0246793101 în lei, RO13BTRLEURCRT0246793101 în euro şi RO17BTRLUSDCRT0246793101 în dolari sau pot dona pe site-ul Mihainesu.shopia.ro.