Constructorii au început asfaltarea străzii Griviței din Oradea. Pentru început, au fost acoperite cu primul strat de asfalt cele două capete ale şanţului Cetăţii, dinspre Piaţa mare şi strada Clujului.

Şantiere în lanţ...

Atribuite în luna mai firmei Dumexim, pentru 2,6 milioane lei, lucrările de reabilitare a străzii au început cu mai bine de două luni şi jumătate întârziere. Deschiderea şantierului a fost amânată de municipalitatea orădeană pentru finalizarea lucrărilor de descărcare arheologică. Primăria a încercat astfel să evite un blocaj mai mare, aşa cum s-a întâmplat la amenajarea parcării subterane de lângă catedrala episcopală ortodoxă.

Odată începute, lucrările au umplut de săpături o zonă şi aşa afectată de şantierele de la pasajele subterane din pieţele Emanuil Gojdu şi Cetăţii, spre disperarea riveranilor care s-au văzut izolaţi.

Ulterior, ploile de toamnă au transformat săpăturile în noroaie, îngreunând accesul riveranilor către casă şi a cumpărătorilor către piaţă.

Sub ameninţarea penalităţilor

Potrivit directorului tehnic al Primăriei, Sebastian Marchiş, în momentul de faţă, cea mai mare parte a lucrărilor a fost executată.

"Constructorul a finalizat toate lucrările de infrastructură, a amenajat noul sens giratoriu din zona sediului ANAF şi a turnat primul strat de asfalt din şanţul Cetăţii, pornind dinspre Calea Clujului până la pasarela pietonală peste acesta", a declarat Marchiş.

Potrivit directorului, constructorul mai are de executat stabilizări ale stratului de fundare pe porţiunea nemodernizată, lucrări de asfaltare şi de realizare a marcajelor rutiere.

"Constructorii sunt în penalităţi de întârziere de 1% pe zi (n.r. din valoarea contractuală nerealizată şi nedecontată la timp), care curg deja de două săptămâni. Sperăm că se vor mobiliza să termine cât mai repede", a spus directorul.

Potrivit lui Sebastian Marchiş, lucrările, cu termen de finalizare la jumătatea lunii noiembrie, ar urma să fie terminate în jurul datei de 15 decembrie.

Video: EmiDrone

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!