Două incendii au izbucnit în ultimele ore în Bihor, din cauza fumatului. Unul dintre ele s-a produs miercuri dimineaţă la unul dintre pavilioanele dezafectate din spatele Hotelului Termal din Băile Felix, iar celălalt în cursul serii de marți, într-o clădire dezafectată, din Calea Bihorului.

Miercuri dimineață, flăcările au cuprins incinta unui subsol al unei clădiri ce aparţine de Turism Felix, într-o zonă în care îşi duc veacul oameni ai străzii.

Potrivit sergentului major Alina Butaci, de la biroul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana - Bihor, incendiul s-a întins pe aproximativ 20 de metri pătraţi, fiind anunţat prin 112 în jurul orei 8.

"Cauza probabilă a evenimentului este fumatul, iar din fericire nu s-au înregistrat victime", a precizat Alina Butaci pentru BIHOREANUL.

Celălalt incendiu, produs tot din cauza fumatului în loc nepermis, s-a produs marți seară, în jurul orei 23, la o altă clădire dezafectată aparținând CFR pe strada Bihorului din Oradea (video jos).

„Echipajele de pompieri au stins cu operativitate focarele de incendiu și au verificat toate încăperile construcției, pentru a se asigura că nu există eventuale victime”, explică ISU.

În urma incendiului au ars aproximativ 250 kg deșeuri textile și piese de mobilier, precum și aproximativ 14 metri pătrați de acoperiș.

Nici în acest caz nu au existat persoane rănite.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!