Trei pacienți dintr-un salon al Spitalului CFR din Cluj Napoca au fost evacuați, duminică dimineață, în urma unui incendiu izbucnit de la un scurtcircuit produs la un corp iluminat dintr-o baie situată la etajul 1 al clădirii.

"În jurul orei 7.00 ISU Cluj a fost alertat pentru a interveni la un incendiu cauzat de un scurtcircuit electric la un corp de iluminat dintr-o baie de la etajul 1, spitalul CFR din Cluj-Napoca. Au fost 3 persoane evacuate”, arată un comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, redat de infocluj.eu.

Conform documentului, „cele trei persoane evacuate sunt pacienți ai spitalului”, iar în urma incendiului „nu s-a impus evacuarea altor pacienți”.

Toaleta deservea mai multe saloane ale pacienților din secția de Interne și avea intrarea de pe hol, iar la momentul izbucnirii focului în secție se aflau 11 pacienți și personal medical.

Pompierii au acționat cu mai multe echipaje, iar din fericire nicio persoană nu a fost rănită.

Incendiul, care nu a avut o amploare foarte mare, este cel de-al doilea produs în nici 10 zile într-un spital public din România.

Pe 14 noiembrie, flăcările au mistuit secția ATI Covid a Spitalului Piatra Neamț lăsând în urmă 10 morți și 6 răniți, dintre care 4 (bolnavi de Covid dar fără arsuri) au murit pe parcursul săptămânii. Între răniții de la ATI Neamț se numără și medicul de gardă Cătălin Denciu, care a încercat să salveze bolnavii din mijlocul flăcărilor și care s-a ales cu arsuri grave pe o mare porțiune din corp. În prezent, el se află internat la un spital din Belgia.