Etapa votului online în cadrul programului bugetării participative din Oradea s-a încheiat, de săptămâna viitoare urmând etapa votării în cadrul întâlnirilor care se vor organiza în cartiere. Primăria Oradea a anunțat data și locul întâlnirilor, care vor avea loc în cartierele Ioșia, Rogerius, Decebal, Oncea, Episcopia, Nufărul și centru.

„Orădenii sunt așteptați să vină în număr cât mai mare la aceste întâlniri, având în vedere că locuitorii unui cartier cunosc cel mai bine problemele și nevoile zonei în care locuiesc și astfel pot vota în cunoștință de cauză proiectele care le sunt de folos”, a anunțat, vineri, municipalitatea.

Lista cu întâlnirile din cartiere:

Din cele 38 de proiecte validate de comisia de evaluare, în urma primei etape de votare (4 iulie – 4 septembrie), pe primele 10 locuri se situează următoarele proiecte:

- Extindere parc și amenajare plajă naturală în zona Silvaș – 373 de voturi

- Valorificarea turistică a moștenirii istorice a toponimiei centrului protejat – 315 de voturi

- Covor vegetal pe linia de tramvai; tronson strada Transilvaniei- Pod CFR - 149 de voturi

- Program de plantare arbori din specii autohtone – 113 voturi

- Extindere piste de ciclism în vederea tranziție la un oraș verde - traseu Orășelul Copiilor - ZOO – 92 de voturi

- Reamenajare spatiu de recreere zona Carpați-Demostene Botez- Constantin Brâncuși – 64 de voturi

- Reabilitare si modernizare baza sportivă existentă  – zona str.  Sovata nr. 60 – 62 de voturi

- Street Art sau cum transformăm un zid plictisitor - parcare str. Tudor Vladimirescu – 47 de voturi

- Atracție turistică - Oradea în miniatură (Parcul 1 Decembrie) – 44 de voturi

La polul opus, cu cele mai puține voturi obținute, se numără: amenajare parcari biciclete (smart) în Cartier Prima- Oneștilor – 5 voturi; terenuri de beach volley – 5 voturi; Cow Parade sau cum promovăm artiștii locali în evenimente cu răsunet internațional – 4 voturi; Statui orădene, furnizori de informaţii – 4 voturi; Stație de încărcare mașini electrice în parcările blocurilor din zona Sovata, nr. 35 – 4 voturi.

Iată situația completă la finalul etapei de vot online:

După cum BIHOREANUL a mai scris, USR Bihor a acuzat la începutul acestei săptămâni municipalitatea orădeană că nu își dorește un proces de bugetare participativă „veritabil” în care orădenii să voteze proiectele depuse de concitadini.

Useriștii au arătat că, deși etapa votului fizic a început încă din 5 septembrie, reprezentanții municipalității nu au făcut cunoscut calendarul întâlnirilor cu orădenii, pentru ca aceștia să știe din timp când și unde își pot alege proiectele preferate.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!