Construirea unui nou drum care să lege comuna Biharia de Oradea, dar și de comuna Paleu, poate să înceapă. Consiliul Județean Bihor a anunțat marți că a emis, în ziua precedentă, ordinul de începere a lucrărilor la centura Biharia, în lungime de 8,7 kilometri.

Unul dintre tronsoane, de 5,6 km, va fi centura propriu-zisă, adică un nou drum județean care va ocoli localitatea Biharia, iar cel de-al doilea, cu o lungime de 3,1 km, va lega de aceasta localitatea Paleu.

Lucrările vor fi executate de Dumexim (Oradea) în asociere cu Consorzio Stabile EBG (Italia) contra sumei de 55,767 milioane lei (fără TVA), asocierea celor două firme asumându-și un termen de 18 luni pentru finalizarea lor.

Sursa de finanțare a proiectului sunt fondurile europene din Programul Operațional Regional 2021-2027, ca de altfel și pentru centurile Oșorhei (5,8 km, plus reabilitarea DJ 767E Oșorhei - Copăcel 12,7 km), Nojorid (8,4 km) și Sântandrei (5 km).

Centura Biharia - drum de legătură Paleu este a cincea aflată în lucru în portofoliul CJ Bihor, care, de asemenea, derulează și construirea centurii Sânmartin (8,47 km) în cadrul unui alt proiect, în parteneriat cu CNAIR.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!