Consiliul Județean Bihor a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru etapa a doua a centurii Beiuș, care va avea o lungime de 2 kilometri, cu o bandă pe sens, și va asigura accesul spre viitorul Parc Industrial, dar și spre drumul județean DJ 764 Beiuș - Roșia.

„Termenul pentru realizarea acestui tronson a fost stabilit la 15 luni, din care 3 luni pentru proiectare și 12 luni pentru execuție”, a precizat CJ Bihor printr-un comunicat emis luni.

Licitația lansată în luna martie a acestui an pentru executarea lucrărilor pentru această a doua etapă a centurii Beiuș a fost câștigată, pentru suma de 15,589 milioane lei (fără TVA), de o asociere formată din firmele Drum Asfalt, controlată de omul de afaceri Beniamin Rus, și Ile Construct, patronată de un controversat afacerist din Tărcaia, apropiat de PSD, care în trecut a fost cercetat penal pentru exploatări ilegale de pietriș din albia Crișului Pietros.

Centura propriu-zisă (etapa I), care va ocoli Beiușul de la est spre sud, are o lungime de 7,33 km, lucrările la aceasta începând în luna februarie și ajungând în prezent, conform administrației județene, la 40% din volumul proiectat. Ele sunt executate de o asociere formată din firmele Drum Asfalt (Oradea), OPR Asfalt (Timișoara) și Ilgaz Insaat Ticaret (Turcia), care au câștigat licitația pentru suma de 269,464 milioane lei (fără TVA).

Proiectul este finanțat cu fonduri europene din Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, cele ce nu vor fi executate până în luna decembrie urmând să fie plătite tot din fonduri UE, prin Programul Operațional Transport 2021-2027.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!