Viitorul bazin de înot din cartierul orădean Ioșia a primit joi autorizația de construire din partea Instituției Arhitectului Șef al Oradiei.

CNI poate ordona începerea lucrărilor

Potrivit unui comunicat al Primăriei, lucrările vor începe în cel mai scurt timp.

„Municipalitatea a emis autorizația pentru execuția lucrărilor la viitorul bazin didactic de înot din cartierul Ioșia, iar în perioada următoare investitorul, respectiv Compania Națională de Investiții (CNI), va da ordinul de începere a lucrărilor. Primăria Oradea prin grija Direcției Patrimoniu Imobiliar va preda către constructorul Da Vinci Construct Proiect SRL viitorul amplasament, în vederea pregătirii și organizării de șantier și începerii lucrărilor”, se menționează în comunicat.

Lucrările de construire a viitorului bazin situat pe un amplasament de 3.000 metri pătrați delimitat de Sala Antonio Alexe și Liceul Don Orione au fost atribuite pentru suma de 10 milioane lei și vor trebui finalizate în termen de un an.

După finalizare, bazinul va putea fi folosit atât de elevii școlilor arondate cât și de locuitorii din zonă.

Pentru elevi și locuitorii zonei

După cum BIHOREANUL a mai scris, bazinul, cu o lungime de 25 metri, o lăţime de 12,5 metri şi adâncime variabilă, va avea cinci culoare de înot cu o lățime de 2,5 metri și va putea fi folosit simultan de 65 de copii şi profesorii de înot.

„Viitoarea amenajare sportivă nu se adresează activității competiționale, suprafețele lui fiind dimensionate atât pentru zona de înot cât și pentru cea a anexelor-vestiarelor, conform normelor europene și naționale în vigoare pentru bazine utilizate în cadrul educațional”, a transmis Primăria.

Construcţia cu o un regim de înălțime P + 1 și o suprafață de 804 metri pătrați va cuprinde inclusiv vestiarele necesare pentru elevii care vor veni să facă sport.

Primul nivel al clădirii va fi realizat din beton armat, suprastructura va fi amenajată din lemn lamelar.

La finalizare, construcția va fi pusă de CNI la dispoziția municipalității care o va administra și care va suporta integral costurile de întreținere și funcționare.