Operatorul de salubritate RER Vest va stropi mai multe străzi din Oradea pe toată perioada caniculară, pentru a reduce disconfortul termic și a îmbunătăți calitatea aerului.

Primele cisterne vor ieși pe străzi miercuri, după ora 10. Arterele orădene vor fi udate peste zi, când căldura este mai mare.

„Aceste acțiuni sunt menite să reducă disconfortul termic și să îmbunătățească calitatea aerului. În total, 55 de străzi vor beneficia de aceste măsuri, cu un accent special pe arterele principale, printre care se numără: Calea Clujului, Calea Aradului, Bulevardul Decebal, Bulevardul Dimitrie Cantemir și Bulevardul Ștefan cel Mare”, a transmis, marți, Primăria Oradea printr-un comunicat de presă.

Străzile orădene vor fi udate de trei utilaje, care vor acționa în paralel pe cele 55 de străzi orădene cuprinse în programul convenit de municipalitatea orădeană în baza contractului de salubritate.

Pe de altă parte, în câteva zone din oraș au fost deschise containere anti-caniculă destinate populației, după cum BIHOREANUL a informat deja.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!