Lucrările de amenajare a parcului de 1,5 hectare din cartierul Tineretului, amenajat de municipalitate la solicitarea riveranilor, sunt în curs de finalizare.

Finalizat 95%!

Potrivit unui comunicat al Primăriei, în momentul de faţă constructorii mai au de finalizat instalaţiile de irigare şi amenajarea spaţiilor verzi.

"Ne apropiem de finalizarea unui parc ce găzduieşte 132 de noi arbori din specii nobile. Parcul dispune atât de o zonă de relaxare, cât şi de una recreativă, fiind prevăzut cu un loc de joacă pentru copii, precum şi terenuri de sport multifuncţionale, dedicate pasionaţilor de fotbal şi baschet", a declarat primarul Florin Birta.

În cadrul lucrărilor au fost amenajate alei în suprafaţă totală de 1.365 metri pătraţi, locuri de joacă (600 mp), două terenuri de sport prevăzute cu nocturnă (614 mp), reţea de iluminat cu corpuri de tip LED şi a fost montat mobilier urban de la bănci la coşuri de gunoi.

Lucrările, cerute de locuitorii cartierului în cadrul unui proiect de bugetare participativă, au fost realizate de firma Construcţii Bihor pentru suma de 1,6 milioane lei.

Investiţii de 15,5 milioane lei

Primarul Florin Birta, însoţit de viceprimarul Marcel Dragoş, director tehnic al Primăriei Sebastian Marchiş, şeful Poliţiei Locale, Samuel Milian şi consilierul local Grigore Morar s-a întâlnit miercuri seară cu locuitorii din cartierul Tineretului pentru a-i informa cu privire la lucrările care se desfăşoară în zonă.

"În paralel (n.r. cu lucrările de amenajare a parcului) în zonă se amenajează strada George Bacaloglu. Alte 11 străzi din cartier se află în procedura de licitaţie, în vederea modernizării", a scris Birta pe propria pagină de Facebook.

Printre străzile din zonă care urmează să intre în proces de modernizare se numără: Caporal Constantin Muşat, Virgil Maxim, Denis Diderot, Victor Papilian, Gabor Bethlen, Dejului, Emil Cioran, Emile Zola, Eugen Lovinescu, George Bacovia şi Ioan Isaiu.

Potrivit primarului, "în total, valoarea investiţiilor pe care Primăria Oradea le derulează în cartierul Tineretului se ridică la 15,5 milioane de lei".

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!