După aproape două luni de la „puciul” organizat pentru debarcarea sa din funcția de președinte al PSD Bihor de către primarul comunei Sânmartin, Cristian Laza, care urma să fie interimar la șefia filialei, „veteranul” Ioan Mang afirmă că se gândește la retragere.

Acesta spune că și l-ar dori în locul său pe fostul prefect Claudiu Pop, pe care tot el l-a marginalizat, nu pe Laza, care, în timp ce „se jura pe viața copilului că nu vrea să fie președinte”, urmărea să preia conducerea interimară a organizației. Mang a făcut declarațiile după ce BIHOREANUL l-a întrebat despre problemele interne și a vrut să afle pe cine susține la propria succesiune, în condițiile în care Pop a părăsit PSD, pentru doi ani, tocmai din cauza neînțelegerilor dintre cei doi.

„M-a supărat foarte tare”

„A fost o încercare care pe mine m-a supărat foarte tare, pentru că eu nu sunt de acord cu cuțite pe la spate, cu vorbe pe la spate, cu adunat de semnături pe stradă”, a spus președintele PSD Bihor, Ioan Mang, într-o conferință de presă susținută joi, despre tentativa eșuată în luna iunie de a fi răsturnat de la șefia organizației județene, în baza unor semnături strânse de la primari, viceprimari și consilieri locali de către primarul comunei Sânmartin, Cristian Laza.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, în lunile mai și iunie, edilul a strâns semnături cu care s-a dus la conducerea centrală a partidului, iar secretarul general Paul Stănescu i-ar fi dat undă verde pentru „puci”, cu condiția să aibă susținerea largă a majorității colegilor din filială, ceea ce nu s-a mai întâmplat.

După trei săptămâni de la „delegația” lui Laza la București, însă, s-a întâmplat tocmai pe dos, Mang convocând Biroul Permanent Județean, care i-a dat un masiv vot de încredere pentru a rămâne la șefia organizației. „Primarii au fost mai supărați decât mine, au luat atitudine pentru că au considerat că nu așa trebuia să se facă, să se spele rufele în familie”, a explicat Mang de ce grosul primarilor nu s-au alăturat lui Laza.

„Dacă va trebui să mă dau la o parte...”

Președintele PSD Bihor a mai spus că, sub conducerea lui Marcel Ciolacu, partidul nu mai are aceleași „apucături” din anii 2000, când secretarul general Octav Cozmâncă l-a schimbat pe el, „fără explicații”, din poziția de candidat la Primăria Oradea, iar pe prefectul de atunci, Florian Serac, de la conducerea filialei, iar „apoi lucrurile au mers mai prost”.

Totuși, Mang a admis că puciul lui Laza, deși eșuat, va avea consecințe, dând de înțeles că se va retrage din fruntea organizației, iar când se va întâmpla acest lucru va bloca eventuala ascensiune a lui Laza, susținându-l în schimb pe fostul prefect Claudiu Pop, recent întors în partid de la Pro România, unde plecase tocmai pentru că îl marginalizase.

„Dacă va trebui să mă dau la o parte, pentru că totuși am 12 ani de președinte, și la un moment dat mă gândesc la acest lucru, atunci niciodată nu voi sprijini oameni care se jură pe viața copilului că nu vor funcții, dar care adună semnături ca să-l debarce pe președinte și să preia interimatul”, a spus Mang cu referire la Laza, continuând că „voi susține un om care este cunoscut în partid, care a dat dovadă că poate fi la un nivel bun”, adică pe Pop, care „a fost 6 ani prefect, a fost și deputat un mandat, cunoaște bine județul și cunoaște bine primarii”.

„Lumea (n.r. – în partid) a înțeles că e mai bine așa decât să fim singura organizație din țară în care un primar de comună ar fi condus organizația județeană”, a încheiat Mang.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!