Compania aeriană lowcost Ryanair operează în luna martie ultimele zboruri de pe Aeroportul Internațional Oradea, după ce nu a prelungit niciuna dintre cele patru rute pe care le-a deschis în pandemie. Din această primăvară, Oradea va avea o singură cursă externă, una anunțată de compania Aeroitalia dinspre și spre Forli (Italia). 

După ce a renunțat deja de ceva vreme la zborurile spre Dusseldorf (Weeze) și Bologna, Ryanair mai are plănuite doar câteva curse la Oradea, conectând orașul cu Milano (Bergamo) și Londra (Stansted). Pentru Milano mai sunt programate zboruri în 6, 10, 13, 17, 20 și 24 martie, iar pentru Londra în datele de 7, 11, 14, 18, 21 și 25 martie. 

Cum Ryanair este singura companie care operează zboruri internaționale de pe Aeroportul Oradea, acesta va rămâne o perioadă fără conexiuni externe. 

Din 7 aprilie, însă, debutează o nouă rută anunțată de un operator aerian aflat în dezvoltare, Aeroitalia. Este vorba despre ruta Forli (Italia) – Oradea, cu frecvență de două zboruri de săptămână, în zilele de luni și vineri.

Compania aeriană lansează această rută în parteneriat cu Aeroportul Forli. Primul zbor este programat pe 7 aprilie.

Forli este un oraș din regiunea Emilia-Romagna, fiind situat în centrul Italiei, la distanțe relativ mici de Bologna, Veneția și Florența.

Biletele s-au pus în vânzare pe site-ul agenţiei de turism a operatoriului aerian, goto-fly.it. Pentru un zbor dus-întors în perioada 7-14 aprilie, prețul unui bilet la categoria „basic”, cu un bagaj mic de 40x30x20 cm, este de 150 de euro. De asemenea, cumpărate de pe acum, biletele pentru un zbor dus-întors în perioada 5-12 mai costă 120 de euro, tot la categoria „basic”.

Merită precizat că, în ciuda anunțurilor oficiale ale aeroportului italian și ale companiei aeriene italiene, plus punerea în vânzare a biletelor, reprezentanții aeroportului orădean nu au făcut vreo informare privind zborurile Aeroitalia din aprilie. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!