Un bărbat din Oradea a ajuns la spital, după ce a fost atacat de trei tâlhari în spatele Pieţei Decebal. Agresorii, doi bihoreni şi un hunedorean, au fost prinşi după mai bine de o lună de căutări. Judecătoria Oradea a emis pe numele atacatorilor mandate de arestare preventivă.

Incidentul s-a produs în seara zilei de 20 martie, în jurul orei 21, după cum se arată într-un comunicat transmis joi de Biroul de presă al Poliţiei Bihor.

Tâlharii, un bărbat de 30 ani din Tinca, un altul în vârstă de 27 ani din comuna Lăzăreni şi un tânăr de 23 ani din Deva, şi-au acostat victima, un orădean de 55 ani, în spatele Pieţei Decebal, la intersecţia străzilor Menumorut şi Dumbravei.

"I-ar fi solicitat banii și țigările pe care le avea asupra sa, amenințându-l (pe bărbat - n.r.) cu acte de violență în caz contrar, iar apoi l-ar fi deposedat, prin violență, de 40 de lei, o bicicletă, o pereche de ochelari de vedere, un set de chei, un pachet de țigări și un telefon mobil", se arată în informare. 

În urma atacului, victima a ajuns la spital, având nevoie de îngrijiri medicale. 

Tâlharii au fost căutaţi mai bine de o lună, fiind prinşi în final marţi, 9 mai, de polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei, care i-au şi reţinut pentru 24 ore sub acuza de tâlhărie calificată. 

O zi mai târziu, agresorii, Fekete Ioan, Fekete Sorin şi Covaci Ioan, au fost prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi și libertăți a admis propunerea procurorului și a emis pe numele fiecăruia câte un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Cei trei mai pot contesta măsura la Tribunalul Bihor. 

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei Oradea, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!