Orădenii care vor să îşi înnoiască locuinţele primesc o mână de ajutor de la RER Vest. Pe 6 februarie, compania de salubritate va demara prima campanie de colectare a deşeurilor voluminoase şi periculoase din anul 2023. Timp de două săptămâni, orădenii vor putea preda gratuit deşeuri.

Pe bază de contract

Campania de colectare a deşeurilor se va întinde din 6 până pe 17 februarie. Orădenii se vor putea înscrie la predarea deşeurilor începând din 6 februarie, cu un simplu telefon la numărul 0751.306.526, care va fi funcţional între orele 8.30 - 15.30, exclusiv pe perioada campaniei.

"După cum prevede regulamentul de salubrizare din municipiul Oradea, vom crea două circuite: unul pentru deşeurile voluminoase, iar altul pentru deşeurile periculoase. Acestea din urmă vor fi colectate doar vinerea, cu altă maşină decât cea care va colecta deşeurile de mari dimensiuni. Acţiunea este dedicată doar orădenilor care au contracte de salubrizare active cu compania noastră", a declarat Laura Dărăban-Breb, responsabil de comunicare în cadrul RER Vest. Altfel spus, nu vor putea preda deşeuri cei care pretind că nu generează resturi şi nu au contract cu operatorul de salubritate.

Ce se poate arunca?

Orădenii vor putea preda următoarele tipuri de deşeuri: piese de mobilier, obiecte de uz casnic, covoare, saltele, uşi, mobilier de baie, obiecte mari de folosinţă îndelungată (altele decât deşeurile de echipamente electrice şi electronice), ambalaje de la vopsele pe bază de ulei, solvenţi, ambalaje de la produse de igienizare, baterii şi acumulatori portabili, ambalaje de la vopsele pe bază de ulei, spray-uri, ambalaje de la produse utilizate în amenajări interioare.

"Aceasta este doar prima dintre cele patru campanii gratuite de colectare a acestor tipuri de deşeuri. Orădenii care vor avea pe parcursul anului deşeuri voluminoase sau periculoase de care vor să scape vor mai avea ocazia de a le preda gratuit în următoarele perioade: 2-15 mai, 31 iulie-12 august, 6-18 noiembrie", a precizat Dărăban-Breb.

Colectarea şi transportul deşeurilor de la orădeni va fi gratuită, însă aceştia vor trebui să asigure predarea deşeurilor la limita proprietăţii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!