Fosta adjunctă a şefului ITM Bihor, Nadia Racz, trimisă în judecată de procurorii DNA Oradea pentru luare de mită şi divulgare de informaţii nepublice, rămâne sub control judiciar.

Deşi Tribunalul Bihor a revocat această măsură, sub care fusese plasată din toamna trecută, procurorii au contestat hotărârea, iar, joi, Curtea de Apel Oradea le-a admis acţiunea.

Ca atare, Nadia Racz va rămâne în continuare cu interdicţiile dispuse de procurorii anticorupţie, inclusiv cea de a părăsi judeţul.

Decizia Curţii de Apel Oradea este definitivă.

După cum a relatat deja BIHOREANUL, Nadia Racz a fost trimisă în judecată luna trecută, de procurorii DNA Oradea, în urma unei anchete în care aceasta a fost cercetată alături de trei angajate din subordine - inspectoarele Daniela Hriscu, Natalia Floruţa şi Aurica Buhaş de la Serviciul Control Relaţii de Muncă. Femeile erau acuzate de corupţie.

Anchetatorii susţineau că acestea acţionau în echipe diferite şi cereau mită pentru a da avertismente în loc de amenzi, în cazul unor nereguli găsite la firmele controlate, printre care și pentru “munca la negru”, adică primirea la muncă a unuia sau a mai multor salariați în perioada în care aceştia au contractul suspendat.

Pe 7 decembrie, anul trecut, Buhaş, Floruţa şi Hriscu au semnat acorduri de recunoaştere a vinovăției, validate două luni mai târziu de Tribunalul Bihor prin hotărâri judecătoreşti care au rămas definitive: Hriscu şi Buhaş, care colaboraseră cu anchetatorii, au fost pedepsite cu câte 1 an şi 10 luni de închisoare cu suspendare, în timp ce Floruţa a primit 3 ani de închisoare cu suspendare.

Racz, în schimb, a negat acuzaţiile şi a rămas în ancheta DNA Oradea până pe 23 aprilie, acest an, când procurorii au decis să o trimită și pe ea în faţa instanţei, pentru luare de mită şi două infracţiuni de permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!