Lucrările la viitorul pod peste Peța din cartierul orădean Ioșia au intrat în faza montării grinzilor. În cursul zilei de miercuri au fost montate primele grinzi, iar joi toate cele 12 elemente de beton vor fi amplasate pe pod.

Potrivit unui comunicat al municipalității, construcția va continua în perioada următoare cu betonarea plăcii, realizarea hidroizolației și asfaltarea podului.

În total vor fi 12 grinzi, ultimele șase urmând să fie montate în cursul zilei de joi. După această etapă va urma montarea armăturilor, betonarea plăcii, realizarea hidroizolației, lucrările de protecție a hidroizolației, iar în final așternerea celor două straturi de asfalt”, a transmis Primăria.

Noul pod va asigura legătura dintre străzile Radu Enescu și Trotușului pentru pietoni, bicicliști și autovehicule și va fluidiza traficul în cartier.

Circulația în zonă va fi mult ușurată prin realizarea acestei legături, locuitorii din această parte a cartierului Ioşia având posibilitatea să ajungă prin cartierul Veteranilor spre Sântandrei”, a declarat primarul Florin Birta.

Podul, cu o lungime de 17 metri, va fi parte integrantă a drumului nou creat, cu o lungime totală de 109 metri, care va lega străzile Radu Enescu şi Trotuşului.

Lucrările de construire a viitorului pod din grinzi prefabricate pe infrastructură au fost atribuite firmei Porr Construct pentru suma de 2,1 milioane lei, cu termen de finalizare în luna iulie.

Pentru a putea construi noua cale de acces, Consiliul Local a plătit în anul 2019 suma de 3 milioane lei pentru exproprierea a două case din strada Trotuşului 22B, două clădiri cu destinaţia de anexe de la numărul 22A şi circa 2.000 metri pătraţi de teren.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!