Constructorii au început săptămâna trecută amenajarea unui pod nou peste Peţa destinat pietonilor, bicicliştilor şi autovehiculelor.

Spre Sântandrei prin cartierul Veteranilor

Potrivit unui comunicat al Primăriei Oradea, construcţia va lega străzile Radu Enescu şi Trotuşului şi va oferi locuitorilor din Ioşia o nouă legătură cu comuna Sântandrei, prin cartierul Veteranilor.

"Practic, prin realizarea acestei legături, se va fluidiza circulaţia în zonă, locuitorii din această parte a cartierului Ioşia având posibilitatea să ajungă prin cartierul Veteranilor spre Sântandrei", a declarant viceprimarul Marcel Dragoş.

Edilul a apreciat că "dacă totul va decurge fără probleme şi condiţiile meteo vor fi favorabile, vom putea circula pe noul pod până la finalul lunii iulie".

Podul, cu o lungime de 17 metri, va fi parte integrantă a noii artere, cu o lungime totală de 109 metri, care va lega străzile Radu Enescu şi Trotuşului.

"După ce malurile pârâului au fost curăţate de vegetaţie, acum se lucrează la crearea incintelor pentru realizarea infrastructurii podului şi a rampelor de acces", a mai afirmat viceprimarul Dragoş.

Specialişti în poduri şi pasaje

Lucrările de construire a viitorului pod din grinzi prefabricate pe infrastructură au fost atribuite firmei Porr Construct pentru suma de 2,1 milioane lei.

Firma a mai construit până acum în Oradea, pasarela peste şoseaua de centură din dreptul Pieţei 100, drumul de legătură dintre Piaţa 100 şi Calea Aradului, pasarela peste inelul ocolitor al oraşului din continuarea străzii Ciheiului şi lucrează în prezent la amenajarea pasajelor subterane din Piaţa Cetate.

Pentru a putea construi noua cale de acces, Consiliul Local a expropriat în anul 2019 două case din strada Trotuşului 22B, două clădiri cu destinaţia de anexe de la numărul 22A şi circa 2.000 metri pătraţi de teren.

Despăgubirile plătite de bugetul local s-au ridicat la 3 milioane lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!