Magazinul Mega Image deschis în august 2020 pe amplasamentul fostei Pieţe Ioşia din Oradea, care a fost demolată de municipalitate în vara anului 2019 ca fiind nerentabilă, s-a închis definitiv. Hipermarketul din strada Alexandru Cazaban nr. 69 şi-a încetat activitatea începând din prima zi a anului.

"Stimaţi clienţi, începând cu 1 ianuarie 2024 magazinul nostru se va închide definitiv. Cele mai apropiate magazine Mega Image sunt: Sântandrei, Oneştilor, Slatinei şi Magnoliei", se menţionează într-un afiş postat pe uşa magazinului.

Joi, la amiază, în magazin ardea încă lumina, în interiorul său păreau să mai fie lucrători, parcarea găzduia încă maşini, dar spaţiul comercial era închis.

Deocamdată nu se ştie viitoarea destinaţie a imobilului care a găzduit magazinul.

"Până acum, la Primăria Oradea nu s-a depus nicio cerere, nici de refuncţionalizare, nici de rebrenduire a imobilului", a exlicat joi pentru BIHOREANUL, arhitectul şef al Oradiei, Radu Fortiş, prin intermediul Biroului de Presă al Primăriei.

Se va decide...

Imobilul care adăpostea magazinul a fost ridicat în anul 2020 de firma DVI Group Estate SRL, care a câştigat licitaţia organizată de municipalitate pentru concesionarea terenului la un preţ de 129.000 lei pe an şi a optat pentru achiziţia acestuia după finalizarea construcției imobilului.

Acesta a fost cel de-al doilea magazin Mega Image în Oradea.

Ulterior, dezvoltatorul imobiliar din Deva a fuzionat cu firma Dexade SRL, din aceeaşi localitate. Compania înfiinţată în primăvara anului 2022 are ca obiect de activitate închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.

Contactat de BIHOREANUL, administratorul firmei Dexade, Daniel Anghelescu, a evitat să dea o explicaţie cu privire la viitoarea destinaţie a clădirii. "Nu mă ocup personal de fiecare tranzacţie. Informaţii mai clare voi avea peste o săptămână, după încheierea perioadei de vacanţă", a spus acesta.

Potrivit unor zvonuri din piaţă, clădirea ar putea să fie închiriată unui comerciant de materiale de construcţii şi bricolaj.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!