Majoritatea instituţiilor şi a furnizorilor de servicii sau utilităţi din Bihor şi-au reluat începând din 18 mai programul de lucru cu publicul.

S-au "deschis" Primăria şi DASO...

După cum BIHOREANUL a mai scris, după o pauză de 60 de zile, luni şi-au redeschis ghişeele atât Primăria cât şi operatorii de servicii care au casierii în incinta palatului administrativ al oraşului precum Digi, RER, Poşta şi Termoficare.

Începând de luni şi-a reluat activitatea cu publicul şi Direcţia de Asistenţă Socială Oradea. "Spaţiul destinat activităţii cu publicul a fost renovat, igienizat şi dotat cu mobilier nou, adaptat noii situaţii, cu panou de policarbonat, atât pentru protecţia cetăţenilor care apelează la serviciile instituţiei, cât şi a angajaţilor", se menţionează într-un comunicat al DASO.

La fel, luni dimineaţă ghişeele de lucru cu publicul din cadrul Administraţiei Finanţelor Publice Oradea şi a Casei Judeţene de Pensii Bihor funcţionau cu program normal. Activitatea de preluare a dosarelor de pensie a fost reluată încă de vineri.

Examene auto numai din iunie

În ceea ce priveşte serviciile şi instituţiile subordonate Prefecturii, acestea îşi vor relua activitatea treptat.

Pentru început, Serviciul de Înmatriculări şi Serviciul de Paşapoarte vor reveni la programul normal de lucru cu publicul începând de marţi. Examinările în vederea eliberării permisului de conducere auto vor fi reluate, cel mai probabil, din 2 iunie.

Chiar dacă instituţiile şi serviciile publice şi-au reluat, treptat activitatea, reprezentanţii acestora recomandă în continuare publicului să facă plăţi şi să solicite documente prin Internet pentru a evita orice risc de infectare cu noul coronavirus.

Ca măsură de precauţie, contribuabilii sunt sfătuiţi să poarte mască de protecţie şi să folosească dozatoarele cu substanţe dezinfectante puse la dispoziţie.

La intrarea în instituţiile publice, vizitatorilor le este măsurată temperatura pentru depistarea persoanelor infectate.