Tribunalul Bihor a prelungit, marţi, cu încă 20 de zile, mandatele de arestare în cazul primăriţei din comuna Brusturi, Livia Bârlău, şi al soţului ei, Petrică, acuzaţi de tentativă de omor asupra fostului procuror marghitean Ioan Bodogai, pe care l-au "tocat" în bătaie, lovindu-l cu pumnii, picioarele, iar bărbatul şi cu un cleşte lung de 40 cm.

Decizia a fost luată de judecătorul de drepturi şi libertăţi, la solicitarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, în aceeaşi şedinţă în care magistratul a analizat şi cererile făcute de apărătorii soţilor Bârlău. Avocații ceruseră revocarea măsurilor preventive, respectiv înlocuirea acestora cu măsuri mai puţin restrictive de libertate, solicitările fiind respinse, însă, ca neîntemeiate.

Verdictul dat de Tribunalul Bihor mai poate fi contestat la Curtea de Apel Oradea. 

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, primăriţa comunei Brusturi, Livia Bârlău, şi soţul ei, Petrică Bârlău, au fost arestaţi preventiv pe 4 noiembrie, pentru tentativă de omor la adresa fostului procuror marghitean Ioan Bodogai. O săptămână mai târziu, Curtea de Apel Oradea a schimbat măsura în cazul primăriţei cu arestul la domiciliu, interzicându-i totodată să comunice direct sau indirect cu persoana vătămată ori cu martorii. 

Cei doi sunt acuzaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor că "i-au aplicat părţii vătămate mai multe lovituri la nivelul capului şi membrelor, care i-au pus acesteia viaţa în pericol", din referatul de arestare făcut public de anchetatori reieşind că Petrică Bârlău i-a aplicat victimei 8 lovituri cu pumnii, 3 cu picioarele şi nu mai puţin de 35 cu un cleşte metalic uriaş, tip gură de lup, lung de 40 de centimetri, în timp ce femeia i-a dat 15 lovituri cu piciorul, dintre care 12 în regiunea capului, şi 6 lovituri cu pumnii, dintre care 4 spre capul victimei.

Anchetatorii au solicitat arestarea soţilor Bârlău, acuzându-i pe aceştia şi că "au încercat să zădărnicească aflarea adevărului în cauză, prin distrugerea de probe, respectiv prin ştergerea imaginilor camerelor de supraveghere stocate pe DVR". După cum a dezvăluit şi BIHOREANUL, imaginile au fost recuperate de procurori cu un program special.