Marcel Dragoș a fost numit miercuri de Guvernul României în funcția de prefect al județului Bihor, el părăsind astfel funcția de viceprimar al Oradiei. Numirea sa vine după ce Dumitru Țiplea, despre care s-a dezvăluit nu demult că a fost condamnat penal în tinerețe, a renunțat la funcție, motivând că vrea să devină parlamentar. 

„Vă informăm că domnul Dumitru Țiplea a solicitat eliberarea din funcția de prefect al județului Bihor începând cu data de 21 august 2024. La baza acestui demers se află decizia domnului Dumitru Țiplea de a continua eforturile de construcție în beneficiul bihorenilor dintr-o poziție legislativă”, se arată într-o scurtă informare trimisă miercuri de Prefectura Bihor. 

În același comunicat se precizează că „Guvernul României a luat act de această solicitare și, în cadrul ședinței de azi, 21 august, a desemnat în funcția de prefect al județului Bihor pe domnul Marcel Daniel Dragoș”.

BIHOREANUL a dezvăluit marți, în premieră, mutarea ce era pe cale să se producă la conducerea Prefecturii și motivul din spatele acesteia, adică dorința lui Țiplea de a candida și câștiga un mandat de deputat sau senator.

Dumitru Țiplea a deținut funcția din decembrie 2019 și, printre altele, în mandatul său a promovat digitalizarea activității instituțiilor guvernamentale deconcentrate din Bihor și s-a concentrat pe accelerarea unor proiecte de infrastructură. 

În preajma alegerilor din 9 iunie, site-ul Gândul a dezvăluit că în 1998, când era student la Facultatea de Științe Sociale a Universității din Oradea, Țiplea a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare, alături de alți colegi, pentru falsificarea unor legitimații de călătorie CFR pentru studenți, episod pe care prefectul l-a numit „o greșeală din tinerețe”. 

În vârstă de 52 de ani, Marcel Dragoş este de meserie inginer topograf și a preluat funcția de viceprimar al Oradiei în toamna anului 2020. El a mai lucrat în Primărie, inclusiv ca șef al Administrației Imobiliare, a fost director și inginer șef la Oficiul de Cadastru Bihor, precum și consilier local, ales pe lista PNL.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!